Iohannis: Să dăm la o parte populismul şi să ne întoarcem la priorităţile oamenilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, în declaraţia susţinută la Palatul Patriarhiei cu ocazia Unirii Principatelor, că este cazul ca politicienii să lase la o parte populismul şi să se întoarcă la priorităţile oamenilor.

153 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Să dăm la o parte populismul şi să ne întoarcem la priorităţile oamenilor

Iohannis: Să dăm la o parte populismul şi să ne întoarcem la priorităţile oamenilor

"Dacă suntem dezamăgiţi că Moldova nu a recuperat decalajul economic şi nu este legată printr-o infrastructură modernă de restul ţării, beneficiind în schimb la fiecare 24 Ianuarie de reînnoite promisiuni, atunci să dăm la o parte populismul şi să ne reîntoarcem la priorităţile oamenilor, aşa cum le-a urmărit cu energie, în scurta sa domnie, Alexandru Ioan Cuza", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Patriarhiei.

Şeful statului a reamintit importanţa reformelor lui Alexandru Ioan Cuza.

"De fiecare 24 Ianuarie, ne gândim la moştenirea atât de importantă pe care ne-a lăsat-o domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Este o reflecţie necesară, dacă ne dorim ca România să continue să progreseze şi să se dezvolte. Trebuie să învăţăm din trecut, în beneficiul generaţiilor de azi şi al moştenirii pe care suntem datori să o lăsăm, şi noi, generaţiilor viitoare. (...)

Când celebrăm Prima Unire, să avem în memorie şi abnegaţia cu care s-a purtat lupta pentru consolidarea unor autorităţi şi instituţii publice puternice şi funcţionale. Elitele perioadei au înţeles că, dincolo de frăţia de limbă şi de sânge, este nevoie de o statalitate pe model occidental, liberal, în care politica şi administraţia să urmărească întărirea economiei provinciilor româneşti, modernizarea agriculturii, construirea de noi căi de comunicaţii, deschiderea în toate domeniile spre Europa", a mai spus preşedintele.

Pe 24 ianuarie este marcată ziua în care, în 1859, colonelul moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitorul Ţării Româneşti, devenind primul lider al Principatelor Unite şi, după câţiva ani, al statului unitar România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici