Ion Caramitru va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu

  • Ion Caramitru a decedat duminică, la vârsta de 79 de ani.
  • Actorul îşi va duce somnul de veci pe Aleea Actorilor.
  • Ion Caramitru a fost ministru al Culturii în perioada 1996-2000, fiind ales preşedintele UNITER de la înfiinţarea acesteia, pe 15 februarie 1990.
2488 afișări
Imaginea articolului Ion Caramitru va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu

Ion Caramitru va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu

În drumul spre Cimitirul Bellu, cortegiul cu trupul neînsufleţit se va opri, în jurul orei 12.00, în faţa Teatrului Naţional "I. L. Caragiale", căruia marele actor i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru un ultim rămas bun.

Actorul Ion Caramitru, director al Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), a murit duminică, la vârsta de 79 de ani. El era internat la Spitalul "Elias" din Capitală.

Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942. A debutat în 1964 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în "Eminescu", de Mircea Ştefănescu, regia Sică Alexandrescu.

În 2017, a fost distins cu Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, precum şi cu titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic, cu ocazia Anului Shakespeare - 400.

Tot în anul 2017, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ion Caramitru cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.

În zilele de 21-22 decembrie 1989 s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticomuniste din Bucureşti. La 22 decembrie 1989, în fruntea unei coloane de manifestanţi, a pătruns în clădirea Televiziunii Române, fiind primul care a anunţat pe postul naţional de televiziune înlăturarea dictaturii. 

CITEŞTE ŞI: Reacţii după moartea lui Ion Caramitru şi Ivan Patzaichin: "Ne despărţim de doi dintre cei mai iubiţi români"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici