Ion Cristoiu, dezvăluiri în cazul intervenţiei de la casa familiei Melencu: Operaţiunea este asemănătoare cazului Tokes şi viza Guvernul/ “Mihai Fifor a intervenit prin intermediul ISU”

Ion Cristoiu emite o ipoteză interesantă cu privire la intervenţia de la casa familiei Melencu, spunând că aceasta are la bază un scenariu cunoscut din 1989, de la casa pastorului László Tőkés, de această dată vizat fiind Guvernul. Jurnalistul afirmă că situaţia a fost de dezamorsată de Mihai Fifor.

16455 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, dezvăluiri în cazul intervenţiei de la casa familiei Melencu: Operaţiunea este asemănătoare cazului Tokes şi viza Guvernul/ “Mihai Fifor a intervenit prin intermediul ISU”

Ion Cristoiu, despre cazul Melencu: Operaţiune asemănătoare cazului Tokes şi viza Guvernul

"În analiza cazului Caracal, am plecat de la o axioma că nu pot fi atât de mulţi proşti în acelaşi timp şi în acelaşi loc. În cazul acestei forţări a familiei Melencu de a da probele ADN, mi s-a părut ceva în neregulă, deoarece orice calcul simplu al DIICOT arăta că va ieşi cu tărăboi. Apoi, imaginea publică în rândul românilor era că victima este hărţuită şi în timpul ăsta criminalul stă bine merci şi are televizor în celulă. În consecinţă, am spus şi în intervenţia de ieri de la Antena 3, îmi aminteşte de cazul Tokes, cazul de la care a izbucnit Revoluţia. Tokes era preot în Timişioara al bisericii reformate şi, pentru anumite încălcări ale eticii bisericii, s-a dat o decizie de mutare a lui într-o altă localitate ca în locul lui să vină alt preot. Deoarece şedea acolo, trebuia să plece. Repet. Biserica reformată a dat în judecată şi a obţinut o decizie prin care el urma să fie mutat cu forţa. Pe 17 decembrie, brusc, autorităţile, dar fără ştirea lui Ceauşescu, au hotărât să îl mute. Deşi a apărut la fereastră şi părea să fie scânteia de la care izbucneşte căderea regimului, nimeni nu a amânat acest lucru şi a fost urmare a acestei operaţiuni din interiorul Securităţii, Miliţiei şi a celor care au coordonat, printre care un domn Cumpănaşu, care nu are legatură cu Alexandru Cumpănaşu, răspundea de Departamentul Cultelor", a declarat jurnalistul Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

În acest fel, spune Ion Cristoiu, modul în care au intervenit autorităţile în cazul familiei Melencu aminteşte de acea operaţiune.

"Această înverşunare a DIICOT de a o lua pe mama Luizei si pe bunic mi-a amintit de operaţiune. Mi s-a întărit credinţa că este împotriva Guvernului şi o operaţiune menită să arate că în România nu mai stăpâneşte nimeni nimic. Sunt câteva amănunte pe care le dau în premieră: în intervenţia tv de ieri eu tot nominalizam ce face Fifor, ministrul Birchall, SRI, normal că SRI şi Iohannis nu au răspuns pentru că ei sunt instituţii "prea importante" pentru noi. Dar, în acest context, Birchall l-a sunat pe procurorul Bănilă spunând că e o nebunie ce se întâmplă la casa Luizei. Bănilă a refuzat să intervină, susţinând că procurorul de caz este stăpân şi că trebuie să aplice. Procurorul de caz a lipsit însă de la operaţiune, erau doar jandarmii, iar procuratura a dat ordin, dar nu a fost prezentă. Doar Jandarmeria era acolo şi asta ca să fie pusă pe seama MAI şi a Guvernului", povesteşte Ion Cristoiu.

Jurnalistul spune că cel care a intervenit pentru detensionarea situaţiei a fost vicepremierul şi fost ministru interimar de Interne, Mihai Fifor.

"Alarmaţi, cei de la Guvern şi-au dat seama că este în desfăşurare o operaţiune. Mihai Fifor a intervenit prin intermediul ISU şi s-a sfătuit cu medicii să declare că din punctul de vedere medical, ceea ce era adevărat, nu pot să îi ia pe cei doi. Deci ce a urmat a fost datorită intervenţiei medicilor, nu de la DIICOT, care, repet, nu îşi dorea cu niciun preţ să renunţe şi să ţină jandarmii şi dacă se sinucidea bunicul. E limpede că a fost o operaţiune şi viza o lovitură dată Guvernului. Ca dovadă că Guvernul s-a prins este şi comunicatul dat de MAI şi care spunea că trebuie să ţii cont şi de partea umană.

Ana Birchall spunea că trebuie să obţii cooperarea familiei, nu să facă un asemenea spectacol. Nu avem acum cazul Tokes, nu va fi o lovitură de stat, dar e operaţiune din lunga serie de demonstrare că nimeni nu mai controlează nimic. Acest caz Caracal , aseară s-a reuşit relansarea cazului, la fel ca şi cazul Dâmboviţa, adâncesc neîncrederea cetăţenilor în instituţiile statului. SRI are ca principale responsabilităţi protecţia Constituţiei, iar la punctul 3 se vorbeşte despre protejarea instituţiilor statului. Nimic nu poate fi mai periculos decât neîncrederea cetăţenilor în instituţiile statului de drept. Rămân stupefiat că nimeni nu intervine pentru a pune capăt acestor operaţiuni care adâncesc neîncredere în instituţiile statului român", a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Vineri, la casa familiei Luizei Melencu a avut loc un adevărat scandal, după ce jandarmii au mers să pună în aplicare un mandat de aducere la DIICOT a mamei fetei. Scopul era acela de recoltare a noi probe biologice în vederea stabilirii ADN-ului prelevat din probele luate din casa lui Gheorghe Dincă.

Monica Melencu, căreia i s-au prelevat deja o dată probe biologice, a spus şi în trecut că nu mai are încredere în autorităţi şi că refuză orice colaborare, suspectând că fiica ei a căzut victimă unei reţele de traficanţi, iar acest lucru nu va fi scos la lumină.

Ieri, atât femeii cât şi tatălui ei, care şi-a aruncat cu benzină pe el în încercarea de a se sinucide, li s-a făcut rău, motiv pentru care medicii au decis să îi transporte la spital. Azi, medicii de la Clinica de Urgenţă Craiova au anunţat că pacienţii au nevoie de psiholog şi că orice contact cu anchetatorii le pot agrava starea de sănătate.

Taguri:
cristoiu,
melencu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici