Ion Cristoiu: PSD, 2018 - 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeaşi sală, aceleaşi pupături | FOTO

Ion Cristoiu publică, pe blog, în "Gîndul lui Cristoiu de marţi, 2 iulie 2019", o comparaţie între Congresul PSD din 10 martie 2018, când preşedinte PSD era Liviu Dragnea, şi cel de duminică, în care fost aleasă Dăncilă. "Nimic nou sub soare la PSD de la un Congres la altul", subliniază jurnalistul.

911 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: PSD, 2018 - 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeaşi sală, aceleaşi pupături | FOTO

Ion Cristoiu: PSD, 2018- 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeaşi sală, aceleaşi pupături

Redăm integral "Gîndul lui Cristoiu de marţi, 2 iulie 2019":

"PSD, 2018- 2019. Două Congrese, doi Lideri, aceeaşi sală, aceleaşi pupături

Reportajul meu de la Congresul Extraordinar al PSD de la Sala Palatului consemna un moment însemnat al reuniunii care m-a descumpănit prin faptul că, neavînd statura lui Păsări-Lăţi-Lungilă din Harap Alb, nu puteam vedea din fundul sălii ce se petrecea acolo în faţă:

„Sala se ridică în picioare pe bubuitul melodiei Sîntem campioni, în engleză fireşte. De la locul meu nu văd cine a intrat în sală şi se îndreaptă spre tribună. Spectacolul mediatic mă face să presupun că s-a întors Liviu Dragnea, venit cu tot cu iubită pentru a fi postată direct în prezidiu. Întreb pe cei din jur, delegaţi, fireşte, şi aflu că e vorba de Viorica Dăncilă.

În sfîrşit, delegaţia în frunte cu Viorica Dăncilă, ajunge pe scenă, după un traseu lung de pupături.”

Am notat în carneţelul de reporter numele Viorica Dăncilă, după ce domnia sa a ajuns pe scenă şi mi-am dat seama că persoana care străbătea sala, împărţind în drepta şi-n stînga pupături, stînd de vorbă electoral cu diferiţi delegaţi, îmbrăţişîndu-se cu inşi care pretindeau c-o cunosc, deşi ea nu-i văzuse niciodată în viaţa ei, în sunetele electrizante ale melodiei Sîntem campioni (cei de la PSD, membrii noii echipe?) era noua şefă a Partidului.

Duminică după-amiaza, lucrînd împreună cu Adrian Sîrbu şi Marian Ilie, şeful Fotoreporterilor de la Mediafax, la un album de fotografii semnificative pentru istoria postdecembristă, am văzut, surprinse de ochiul talentat al fotoreporterilor de la Mediafax ( lumea de azi crede că e suficient să ai un telefon mobil ca să faci poze interesante cînd ochiul de fotoreporter e din născare, ca orice altă notă a talentului de gazetar!), secvenţe din drumul cu şi printre pupături al Vioricăi Dăncilă către tribună, secvenţe pe care eu, lipsit de statura de uriaş, n-am avut cum să le surprind din fundul sălii, oricît de tare m-am ridicat în vîrful picioarelor.

Ia te uită! am exclamat eu surprins de manevra cu drumul printre delegaţi, Viorica Dăncilă are iniţiative electorale interesante.

Adrian Sîrbu şi Marian Ilie au aruncat asupra mea o găleată cu apă rece zicînd:

Păi nu e nici o noutate. La fel a fost şi anul trecut, în martie 2018, cînd acelaşi drum, tot cu şi printre pupături, l-a făcut Liviu Dragnea.

Nu fusesem la Congresul din 10 martie 2018.

Nu fusesem invitat.

N-aveam cum să ştiu ceea ce colegii de la Mediafax mi-au demonstrat imediat prin punerea alături a fotografiilor făcute de ei anul trecut la Congresul lui Liviu Dragnea de fotografiile făcute acum, la Congresul Vioricăi Dăncilă.

Amabili, colegii de la Mediafax mi-au dat 10 fotografii de la Congresul din martie 2018 şi 10 de la Congresul din iunie 2019.

N-are rost să le comentez. Ar însemna să vîr în ochi cititorilor mei o evidenţă vizibilă cu ochiul liber:

Nimic nou sub soare la PSD de la un Congres la altul.

S-a schimbat doar liderul.

Pupăturile au rămas.

Chiar şi drumul prin sală".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici