Ion Cristoiu: Slavă Domnului! Resetarea României se amână cu cel puţin cu un an!

  • Ion Cristoiu: 2020 n-a fost doar Anul Pandemiei. A fost şi anul Invocării de către Klaus Iohannis, în mai toate ieşirile publice a Resetării României. Un proces Revoluţionar iniţiat şi condus de el. Nu oricînd, ci doar după alegerile din 6 decembrie 2020.
  • Ion Cristoiu: Proiectul faraonic al Resetării nu i-a folosit la nimic lui Klaus Iohannis din punct de vedere electoral. El propunea Poporului român o negustorie ca din marginea iarmarocului: Poporul vota PNL într-o proporţie zdrobitoare. El, Klaus Iohannis, în schimb reseta România. Poporul a i-a dat cu flit lui Klaus Iohannis.
  • Ion Cristoiu: Cu o Coaliţie gen Racul, broasca şi o ştiucă, România nu-şi mai poate pune problema Resetării. Îşi pune problema Supravieţuirii. Cu toate acestea, în prima sa conferinţă de presă de după alegeri, Iohannis a reluat tema Resetării: Resetarea nu va începe însă după alegeri. Va începe după ce se termină vaccinarea
9560 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Slavă Domnului! Resetarea României se amână cu cel puţin cu un an!

Ion Cristoiu: Slavă Domnului! Resetarea României se amână cu cel puţin cu un an!

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că proiectul faraonic de resetare a României anunţat repetat de preşedintele Iohannis anul trecut se amână din cauza pandemiei, urmând să înceapă după încheierea vaccinării care, în cel mai fericit caz, va avea loc la sfârşitul acestui an.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„2020 n-a fost doar Anul Pandemiei.

A fost şi anul Invocării de către Klaus Iohannis, în mai toate ieşirile publice a Resetării României. Un proces Revoluţionar iniţiat şi condus de el. Nu oricînd, ci doar după alegerile din 6 decembrie 2020. De ce numai după alegerile parlamentare şi nu mai înainte în mai sau în septembrie? Pentru că – a răspuns mai mult sau mai puţin direct Klaus Iohannis – abia după alegeri, el va beneficia de un Parlament al Lui. Din 2014, de cînd a ajuns preşedinte, el, Klaus Iohannis, a vrut să schimbe România din temelii. Pentru că asta e Resetarea. Un proces istorice la capătul căruia se iveşte o Românie nou-nouţă. O Românie care va lepăda tot ce-a fost urît la ea în cei 30 de ani de postdecembrism. Ca în basmul în care Baba Cloanţa îşi leapădă înfăţişarea hîdă pentru a se oferi nupţial Fiului de Împărat răpitor de frumoasă şi tulburător de virgină.

Definiţia Resetării a fost dată de Klaus Iohannis în 7 mai 2020:

<Resetarea României înseamnă o construcţie în jurul a ceea ce funcţionează, în jurul românilor oneşti, a profesioniştilor care au performat în aceste luni de criză, a celor care au rezistat presiunilor politice şi şi-au făcut datoria bine. Ei trebuie lăsaţi, promovaţi şi încurajaţi să schimbe România în bine, iar politicienii retrograzi vor deveni cu certitudine, prin votul cetăţenilor, o minoritate insignifiantă în viitorul Parlament.>

Pe 24 noiembrie 2020, Klaus Iohannis scotea la iveală şi condiţia pentru resetarea României:

<Dragi români, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfîrşit, definitivă! Este timpul ca, uniţi, cetăţenii acestei naţiuni şi forţele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a ţării noastre. Este timpul să construim România Normală! Avem proiecte majore de realizat în domenii neglijate de ani şi ani la rînd. Sănătatea şi educaţia sînt prioritare, cu atît mai mult cu cît provocările generate de pandemie ne-au arătat cît de grave sunt deficienţele cu care ne confruntăm. Totodată, refacerea legilor justiţiei pe baze constituţionale şi continuarea accelerată a luptei anticorupţie, eliminarea baronilor din administraţie şi reformarea administraţiei, introducerea votului în două tururi pentru primari şi aplicarea unei agende de dezvoltare verde, sustenabilă, toate acestea trebuie să devină realitate.>

Cu două zile înainte de alegeri, într-o tentativă de chibiţ electoral al PNL, Klaus Iohannis îi anunţă pe români că trebuie să se pregătească pentru Resetarea României.

Care va debuta luni, 7 decembrie 2020, dimineaţa, evident, după ce Klaus Iohannis va intra pe uşa Cotrocenilor:

<În perioada următoare, trebuie să fim pregătiţi să demarăm un temeinic proces de reclădire a statului. Mandatul pe care voi, dragi români, mi l-aţi dat este de a construi România Normală şi sînt decis să îl duc la îndeplinire. Dar România Normală poate deveni realitate doar dacă valorificăm votul din 6 decembrie. Urmează patru ani fără alte alegeri, avem deci o şansă istorică la o guvernare stabilă, care să pună în practică acele măsuri de reformă mereu amînate, dar esenţiale pentru dezvoltare. Ca acest lucru să fie posibil, votul din 6 decembrie trebuie să conducă la constituirea unei majorităţi solide, capabile şi dornice să lucreze în beneficiul românilor. Voi conduce personal acest efort de coagulare a tuturor forţelor democratice şi reformiste, care se angajează la progresul României. Totodată, 6 decembrie este ziua în care România poate în sfîrşit să se despartă definitiv de cei care au ţinut-o în subdezvoltare şi au încercat s-o deraieze de la parcursul său european şi democratic. Pentru a intra într-o nouă etapă, de prosperitate şi dezvoltare, România are nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi.>

 Proiectul faraonic al Resetării nu i-a folosit la nimic lui Klaus Iohannis din punct de vedere electoral. El propunea Poporului român o negustorie ca din marginea iarmarocului:

Poporul vota PNL într-o proporţie zdrobitoare.

El, Klaus Iohannis, în schimb reseta România. Poporul a i-a dat cu flit lui Klaus Iohannis.

Nu vrea Poporul resetarea României, promovarea unor reforme spectaculoase în toate domeniile?

Fireşte că vrea.

Poporul i-a dat cu flit lui Klaus Iohannis, deoarece şi-a dat seama că afacerea Resetării e o păcăleală.

Prin nimic deosebită de tradiţionala păcăleală a electoratului de către politicieni şmecheri şi buni de gură.

În mai multe rînduri am scris că Proiectele faraonice, angajamentele de Schimbare din temelii a ţării, proclamarea unei Noi Ere dau seamă nu atît de năravul megalomaniei, ci de boala neputinţei.

Politicienii parveniţi în funcţii de demnitari au în faţă două posibilităţi:

Să nu facă nimic invocînd Proiecte faraonice pentru domeniul de care răspund.

Să treacă de îndată, fără gălăgie mediatică, fără vorbe mari, la rezolvarea lucrurilor mici.

Pentru că doar după ce se rezolvă lucrurile mici, lucrurile lăsate de azi pe mîine, se poate trece la concretizarea Lucrurilor Mari.

Proiectul Resetării e astfel expresia neputinţei lui Klaus Iohannis de a face ceva în anii de mandat.

Din 2014 pînă acum Klaus Iohannis n-a dus pînă la capăt nici măcar Proiectul – de proporţii modeste – al României educate.

A amînat îndeplinirea oricărui Proiect motivînd că întîi şi-ntîi trebuie să Reseteze România.

Alegerile din 6 decembrie 2020 au fost un dezastru pentru Klaus Iohannis.

Cu o Coaliţie gen Racul, broasca şi o ştiucă, România nu-şi mai poate pune problema Resetării.

Îşi pune problema Supravieţuirii.

Cu toate acestea, în prima sa conferinţă de presă de după alegeri, Klaus Iohannis a reluat tema Resetării:

Resetarea nu va începe însă după alegeri.

Va începe după ce se termină vaccinarea:

<Avem două direcţii majore, pe de o parte trebuie să stopăm pandemia, şi aceasta ţine de reuşita campaniei de vaccinare care se află în plină desfăşurare, şi, pe de altă parte, trebuie să repornim în forţă toate sectoarele economice şi să începem reformele promise. Aceste două direcţii majore sunt de fapt profund interconectate pentru că succesul vaccinării populaţiei este cel care va genera într-o foarte mare măsură capacitatea de a relua toate activităţile economice şi sociale grav afectate în aceste luni. (...) După cum ştiţi, am avut o serie de întîlniri săptămîna trecută şi m-am bucurat să constat că avem o înţelegere şi o abordare comune asupra dezvoltării României. Le-am spus-o şi în cadrul întîlnirilor noastre şi o spun şi acum, public: reformele nu pot să mai aştepte. 2021 este anul în care trebuie puse bazele unei sănătoase reaşezări a societăţii româneşti. Însă, pentru a putea merge înainte cu motoarele turate la maximum, este nevoie să punem capăt epidemiei de COVID-19.>

Potrivit lui Florin Cîţu, detaşat ca premier pe lîngă Palatul Cotroceni, pînă în septembrie 2021 România va avea 10,4 milioane de vaccinaţi. Asta nu înseamnă însă vaccinarea tuturor românilor. Prin urmare, vaccinarea se va încheia (dacă totul se va desfăşura ca în visele roz ale celor de la Putere, la finele lui 2021. După asta, aşa cum ne-a zis Marele Învăţător al Românilor, Klaus Iohannis, va începe Resatarea.

Slavă Domnului! Resetarea României se amînă cu cel puţin un an!”

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici