Ionuţ Iftimoaie: Nu am apelat niciodată la prostituate

Fostul luptător K1 Ionuţ Iftimoaie, al cărui nume apare într-un dosar de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, a declarat că nu a apelat niciodată la serviciile unor prostituate, admiţând că este posibil ca vreuna dintre prietenele lui să fi practicat o asemenea activitate, dar fără ştirea sa.

884 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Iftimoaie: Nu am apelat niciodată la prostituate

Ionuţ Iftimoaie despre dosarul traficului de persoane: Nu am apelat niciodată la prostituate (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Potrivit dosarului instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj şi trimis în instanţă în luna februarie, deputaţii PDL Petru Călian şi Adrian Gurzău, consilierul judeţean Mihai Szeplecan (PNL), directorul Regionalei de Poştă Cluj, Ovidiu Călin, şi fostul consilier local Mircea Petric ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere obligate să se prostitueze de către administratorul clubului "Nana" din Cluj, Natalia Strechi.

Dosarul DIICOT, în care apar numele deputaţilor Petru Călian şi Adrian Gurzău, dar şi al unor oameni de afaceri şi patroni de cluburi din Cluj, conţine declaraţiile a trei tinere, una dintre ele pe nume Erica. Acestea susţin că i-au însoţit pe consilierul judeţean Mihai Szeplecan, pe deputatul PDL Petru Călian şi pe luptătorul Ionuţ Iftimoaie într-o serie de deplasări la Baia Mare şi Bucureşti.

Contactat, joi, de MEDIAFAX, Ionuţ Iftimoaie, a spus că nu este corect ca numele său să fie "aruncat gratuit" într-un astfel de scandal şi că întotdeauna a stat departe de situaţii de acest gen.

El a admis, însă, că îi cunoaşte pe deputatul Petru Călian şi pe consilierul judeţean Mihai Szeplecan (PNL), însă nu atât de mult încât să-şi permită să meargă "la fete" împreună.

"Nici vorbă de aşa ceva. Pe Petru Călian îl cunosc chiar de atunci, însă după perioada când au fost gale la Cluj nu am mai vorbit cu el. Sub nicio formă nu am avut astfel de legături. Eu nu am apelat niciodată la astfel de fete. Acum, poate m-am încurcat cu vreuna despre care eu să nu ştiu că are un astfel de palmares, dar nu aveam cum să ştiu asta (...) Relaţia mea cu Petru (deputatul Petru Călian-n.r.) nu a fost deloc una atât de amicală încât să ne permitem să mergem împreună la fete. Într-adevăr, cu Mihai (consilierul Mihai Szeplecan - n.r.) am discutat mai mult pentru că el se ocupa cam de tot pe acolo şi îl ajutam cu tot ce puteam, iar el era un băiat care m-a ajutat la fel de mult. Relaţia mea cu Petru a fost doar strict legată de gala de la Cluj. În schimb, cu Mihai m-am înţeles foarte bine, am păstrat legătura pentru că era un băiat extraordinar", a mai afirmat fostul sportiv.

El a mai spus că a avut o prietenă Erica, însă nu ştie dacă ea este cea al cărei nume apare în dosar şi dacă ar fi fost prostituată. Totodată, Iftimoaie a declarat că nu cunoaşte clubul "Nana" şi că, în general, nu frecventează cluburile de noapte.

"În perioada respectivă, eram în vogă şi ar fi fost deplasat să apelez la aşa ceva. Mă surprinde totuşi că în acest dosar apare numele Erica. Eu, în perioada aceea, am avut o iubită pe care o chema Erica, iar numele ei complet era Erica Fodor. Nu cunosc nici clubul despre care se vorbeşte în dosar, pentru că eu nu frecventez cluburile de noapte (...) Am făcut foarte, foarte multe drumuri pe ruta Cluj-Bucureşti, însă nu cred că am fost vreodată însoţit de cineva, nici măcar de Mihai, cu care mă înţelegeam mai bine. În acea perioadă aveam maşina mea, cu care am făcut 200.000 de kilometri. A fost cea mai intensă perioadă din cariera mea. Nici vorbă de o astfel de deplasare, de care se vorbeşte în dosar. Dacă totuşi în dosar se vorbeşte despre acea Erica, fosta mea iubită, într-adevăr, ea a călătorit cu mine. Este posibil să fie şi aşa, iar eu să nu fi ştiut ce se întâmplă cu adevărat. Însă eu niciodată nu am călătorit cu Petru Călian", a adăugat Iftimoaie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici