Iordache: Nu sunt probleme la aterizarea curselor, ci la decolarea lor

Purtătorul de cuvât al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu sunt probleme la aterizarea curselor aeriene, însă sunt amânări la decolare, iar patru avioane ce trebuia să plece de pe Băneasa au fost anulate, alte patru sunt în întârziere.

34 afișări
Imaginea articolului Iordache: Nu sunt probleme la aterizarea curselor, ci la decolarea lor

Iordache: Nu sunt probleme la aterizarea curselor, ci la decolarea lor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avioanele sunt îngheţate", a explicat oficialul aeroportuar.

Întrebat despre eventuale probleme înregistrate pe Aeroportul Băneasa, Iordache a precizat că patru curse ale companiei Wizzair sunt anulate, iar patru curse ale companiei Blue Air sunt în întârziere.

Cursele Wizzair care erau programate să plece de pe Aeroportul Băneasa şi care au fost anulate sunt: Roma, Bruxelles, Pisa şi Londra, iar cele întârziate ale companiei Blue Air sunt Londra, Paris, Bruxelles, Bergamo (care deja a plecat).

Pe de altă parte, Valentin Iordache a precizat că 27 de curse ale companiei Tarom, dintre care şase interne şi 21 externe, şi de alte patru ale altor companii aeriene, ce trebuiau să plece de pe Aeroportul Henri Coandă au avut întârzieri miercuri dimineaţa.

Tarom a anunţat, în jurul orei 13.00, că 19 curse ale companiei, programate pentru miercuri, aveau întârzieri între două şi trei ore, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar nouă zboruri au fost anulate.

Astfel, au fost anulate cursele de la Bucureşti spre Oradea, Satu Mare, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu, Atena, Zurich, Instanbul, toate cu retur, şi Sibiu - Munchen - Sibiu.

"Condiţiile meteo nefavorabile au impus necesitatea degivrării tuturor avioanelor, proces ce se desfăşoară anevoios, din cauza depunerii continue a unui strat de gheaţă pe fuselajul aeronavelor", se arată într-un comunicat al companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici