IPJ Giurgiu a dispus efectuarea necropsiei în cazul femeii care a murit în faţa unui cabinet medical

IPJ Giurgiu a dispus, sâmbătă, efectuarea necropsiei în cazul femeii care a murit în faţa unui cabinet medical, urmând ca apoi să stabilească dacă personalul medical care a diagnosticat şi tratat femeia a dat dovadă de superficialitate şi dacă există sau nu culpe medicale cu caracter penal.

56 afișări
Imaginea articolului IPJ Giurgiu a dispus efectuarea necropsiei în cazul femeii care a murit în faţa unui cabinet medical

IPJ Giurgiu a dispus efectuarea necropsiei în cazul femeii care a murit în faţa unui cabinet medical (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"S-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului femeii în cauză, conform legislaţiei în vigoare şi, în funcţie de rezultatele acesteia, care vor fi prezentate, cel mai probabil, mâine dimineaţă (n.r. - duminică), urmează ca cercetările să continue în acest caz", a declarat comisarul Mirela Gheţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Giurgiu, care a început o anchetă internă în acest caz, consideră că medicii unităţii au procedat corect în acest caz, în condiţiile în care femeia a fost supusă investigaţiilor medicale, care au relevat faptul că nu avea febră, hipertensiune sau tensiune mică, şi nici insuficienţă cardiorespiratorie.

"Femeia a fost examinată, a fost văzută de doctori, iar vineri medicul care i-a luat tensiunea a examinat-o din nou, a stat de vorbă cu pacienta şi a fost îndreptată cu trimitere către pneunomologie. Mai multe nu pot să vă spun în acest moment", a declarat dr. Elisabeta Bene, director medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu, a declarat că, dacă vor fi găsite persoane vinovate din rândul personalului medical care a investigat pacienta, în urma expertizei anatomo-patologice, atunci vor fi luate sancţiuni în funcţie de gravitatea faptelor.

"Este o situaţie tragică şi e important să stabilim factorii care au provocat acest caz, deci urmează expertiza anatomo-patologică, iar noi am început ancheta în acest caz", a mai declarat Paul Marinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici