IPS Andrei: Sunt bucuros că în fruntea Bisericii a ajuns un mitropolit tânăr

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Andrei, se declară bucuros că în fruntea Bisericii Ortodoxe Române a ajuns "un mitropolit tânăr, un om cu deschidere către misiunea actuală a Bisericii, care va continua misiunea fostului patriarh, PF Teoctist".

11 afișări
Imaginea articolului IPS Andrei: Sunt bucuros că în fruntea Bisericii a ajuns un mitropolit tânăr

IPS Andrei: Sunt bucuros că în fruntea Bisericii a ajuns un mitropolit tânăr

"Sunt bucuros că în fruntea Bisericii Ortodoxe Române este un mitropolit tânăr, un mare teolog, un om cu deschidere către misiunea actuală a Bisericii şi pe deasupra, aşa cum aţi auzit ieri când a fost ales, a declarat limpede că va continua misiune înrădăcinată în tradiţiile Bisericii pe care a desfăşurat-o Patriarhul Teoctist plecat la Domnul. Noi avem nădejdi mari faţă de misiunea pe care o are noul nostru Patriarh de acum înainte” a declarat, joi, ierarhul ortodox.

IPS Andrei a adăugat că oamenii i-au apreciat Mitropolitului Moldovei calităţile şi de aceea i-au acordat voturile, apreciind că acum este „duhovnicesc” ca cel ce are mai puţine voturi să-i ureze celui ce are voturi mai multe succes în misiunea pe care o are.

IPS Andrei a spus că atât IPS Daniel, cât şi IPS Bartolomeu sunt „oameni şi de carte şi de misiune”, iar varianta aleasă ţine seama şi de tinereţea, vigoarea şi implicarea pe care o poate avea în misiune mitropolitul Daniel.

Cunoscut ca un susţinător al lui IPS Bartolomeu, IPS Andrei a spus că se simte apropiat şi de noul patriarh în aceeaşi măsură în care se simte apropiat de Mitropolitul Clujului.

Arhiepiscopul de Alba Iulia a ţinut să precizeze că în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „nu există nici o separare sau o ruptură, aşa cum artificial a vrut presa să sugereze”, iar lucrările de miercuri s-au desfăşurat „într-o atmosferă duhovnicească şi în cea mai elegantă manieră”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici