IPS Andrei va contesta în instanţă decizia CNSAS de poliţie politică

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Andrei, va contesta în instanţă verdictul CNSAS de poliţie politică, imediat ce va primi de la Colegiu decizia oficială prin care i-a fost respinsă contestaţia.

3 afișări
Imaginea articolului IPS Andrei va contesta în instanţă decizia CNSAS de poliţie politică

IPS Andrei va contesta în instanţă decizia CNSAS de poliţie politică

IPS Andrei a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că aşteaptă răspunsul oficial de respingere a contestaţiei de la CNSAS, după care va introduce o acţiune în instanţă împotriva acestei decizii, pe care o consideră "revoltător de nedreaptă".

Ierarhul a mai spus că intenţionează să-şi facă public dosarul de la CNSAS, analizând posibilitatea prin care va putea să-şi publice dosarul pe internet.

IPS Andrei a subliniat că s-a prezentat la audieri când a fost chemat de CNSAS, fiind de bună credinţă, neavând nimic de ascuns şi dorind să se afle adevărul.

Colegiul CNSAS a dat, marţi, un verdict de colaborare cu poliţia politică pentru IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi o a doua decizie în acelaşi sens pentru Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, au adeclarat pentru MEDIAFAX surse din Colegiu.

Îîn septembrie, Colegiul CNSAS a dat o decizie de poliţie politică în cazul lui IPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscopul de Alba Iulia. Ierarhul ortodox a depus contestaţie şi a declarat că a fost victimă a Securităţii. Astfel, decizia de marţi a Colegiului CNSAS în cazul lui Andrei Andreicuţ este a doua şi va rămâne definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici