ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, infectat cu COVID-19. Va fi transferat cu elicopterul la „Matei Balş”

  • Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost confirmat cu Covid-19
  • Arhiepiscopul va fi adus la Bucureşti cu un elicopter
  • IPS Pimen va fi internat la Institutul Matei Balş, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
21988 afișări
Imaginea articolului ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, infectat cu COVID-19. Va fi transferat cu elicopterul la „Matei Balş”

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, infectat cu COVID-19. Va fi transferat în această seară cu elicopterul la „Matei Balş”

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. 
 
Potrivit sursei citate, arhiepiscopul va fi dus la Institutul Matei Balş din Bucureşti cu un elicopter. 
 
IPS Pimen va fi adus cu elicopterul împreună cu un alt pacient care trebuia adus în Capitală. 
 
Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus că arhiepiscopul are simptomatologie specifică virusului.
 
"Acum se face analiza, este la UPU, se coroborează toate datele şi se va lua o decizie. Sunt semne clinice că ar fi vorba despre o infecţie cu COVID şi în această situaţie trebuie avut în vedere unde poate fi tratat mai bine. Are o vârstă venerabilă, peste 90 de ani. Nu este încă confirmat, simptomatologia pledează pentru infecţie COVID, am înţeles că a avut si niste contacte. Se va decide dacă va rămâne aici sau va merge la Iaşi sau la Bucureşti”, a declarat pentru MEDIAFAX Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
 
Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, SMURD Iaşi a fost solicitat să transfere 2 pacienti critici de la Suceava la Institutul Matei Bals cu elicopterul Mi8.
 
REPORTER: Ilinca  Nazarie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici