IPS Pimen, chemat pentru audieri la CNSAS

Contestaţia depusă la CNSAS de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, trebuie discutată doar după audierea acestuia, motiv pentru care CNSAS l-a mai citat odată pentru a se prezenta la audieri, a declarat pentru MEDIAFAX, surse din Colegiu.

5 afișări
Imaginea articolului IPS Pimen, chemat pentru audieri la CNSAS

IPS Pimen, chemat pentru audieri la CNSAS

Sursele citate au precizat că în cazul în care Pimen nu se va prezenta pentru audieri, după un interval de până la zece zile, Colegiul va lua în discuţie contestaţia acestuia fără a mai aştepta declaraţiile sale.

Aceleaşi surse din Colegiul CNSAS au declarat că, cel mai probabil, PPS Pimen nu se va prezenta la audieri. "Există informaţii că actuala conducere a Bisericii a interzis preoţilor, printr-o circulară trimisă în ţară, să se prezinte la CNSAS. Se pare că Episcopul Casian al Dunării de Jos ar fi intenţionat să vină la audieri însă prin această circulară i s-a interzis", a declarat un membru al Colegiului pentru MEDIAFAX, după şedinţa de marţi.

În 9 octombrie, Colegiul CNSAS a dat un verdict de colaborare cu poliţia politică pentru IPS Pimen.

Cu o lună în urmă, surse din CNSAS declarau că, potrivit documentelor studiate,Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a avut legături atât cu Securitatea, cât şi cu Direcţia de Informaţii Externe (DIE), el fiind cunoscut de cele două structuri cu numele conspirative "Sidorovici" şi, respectiv, "Petru".

Înaltul prelat a contestat decizia Colegiului CNSAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici