IPS Teofan este noul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

Înaltpreasfinţitul Teofan este noul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, el fiind votat, miercuri seară, de 32 de membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

202 afișări
Imaginea articolului IPS Teofan este noul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

IPS Teofan este noul mitropolit al Moldovei şi Bucovinei (Sursa: www.patriarhia.ro)

Contracandidatul său în turul doi de scrutin - Preasfinţitul Casian - a primit 13 voturi.

Pentru scaunul vacant de arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei au candidat Preasfinţitul Ioan al Covasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Casian al Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Olteniei, şi Preasfinţitul Calinic Botoşeneanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În urma primului tur de scrutin, IPS Teofan a primit 20 de voturi, PS Casian - 16, PS Ioan - şapte, iar PS Calinic două voturi.

Pentru că în primul tur de scrutin niciunul din cei patru candidaţi nu a obţinut jumătate plus unu din voturile membrilor Sfântului Sinod al BOR, a fost organizat al doilea tur, în care au candidat doar IPS Teofan şi PS Casian.

Rezultatul alegerii vor fi consemnate într-un proces-verbal la care se anexează buletinele voturilor exprimate de cei 45 de membri ai Sfântului Sinod.

Alegerea lui IPS Teofan ca mitropolit al Moldovei şi Bucovinei nu este o surpriză pentru înaltele feţe bisericeşti din Iaşi, iar surse din rândul acestora au declarat că înscăunarea noului mitropolit ar putea avea loc de Buna Vestire, adică pe 25 martie.

Scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a rămas vacant după ce, în 12 septembrie 2007, IPS Daniel a fost validat în funcţia de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici