Iranul contribuie la operaţiunile ruseşti în Ucraina: mai întâi drone kamikaze, iar acum rachete balistice

Teheranul ar fi pus la dispoziţia Moscovei aproximativ 400 de rachete Zolfaghar, cu o rază de acţiune de 700 de kilometri.

133 afișări
Imaginea articolului Iranul contribuie la operaţiunile ruseşti în Ucraina: mai întâi drone kamikaze, iar acum rachete balistice

 

Surse diferite au dezvăluit pentru Reuters existenţa a cel puţin patru transporturi de explozibili pe mare, pe Marea Caspică sau cu avioane cargo. Şi vor urma altele în săptămânile următoare.

Teheranul ar fi pus la dispoziţia Moscovei aproximativ 400 de Zolfaghari, cu o autonomie de 700 de kilometri, dar nu este exclus ca în pachet să fie incluse şi Fateh 110 (cu o autonomie de 300 km).

Rezervele sunt în paralel cu cele ale Coreei de Nord, care a fost foarte activă în ultimele luni în sprijinirea Kremlinului prin vânzarea unui milion de cartuşe de artilerie.

Teheranul a primit aur

Potrivit informaţiilor, nord-coreenii ar fi vândut transportatoare cu rază medie şi scurtă, chiar dacă, conform experţilor, acestea sunt de o calitate mai scăzută decât sistemele iraniene. 

Republica Islamică a continuat, între timp, programul legat de diferite modele de Shahed, dronele de atac folosite în bombardarea oraşelor ucrainene.

A actualizat unele versiuni şi a extins colaborarea cu ruşii prin predarea a sute de avioane fără pilot, în timp ce altele ar fi produse într-o fabrică din Rusia. Teheranul a primit în schimb aur, valută şi noi avioane de luptă. În plus, este probabilă o cooperare mai profundă în sectorul nuclear.

Iranienii, la rândul lor, au îmbunătăţit arsenalul testând echipamentele în conflicte reale: au lansat rachete împotriva Pakistanului şi Kurdistanului şi au înarmat Houthii din Yemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici