ISMB: Toţi profesorii examinatori au venit la examenul de bacalaureat, la fel şi cei din comisii

Toţi profesorii examinatori au venit la proba orală a bacalaureatului, la fel şi membrii comisiilor din centrele de examen, nefiind înregistrat niciun incident în primele ore de la debutul testului de luni, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al Inspectoratului Şcolar al Capitalei.

56 afișări
Imaginea articolului ISMB: Toţi profesorii examinatori au venit la examenul de bacalaureat, la fel şi cei din comisii

ISMB: Toţi profesorii examinatori au venit la examenul de bacalaureat, la fel şi cei din comisii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Toate comisiile au formula completă, aşa cum s-a anunţat duminică. Toţi profesorii examinatori au venit până la acestă oră (11.00 - n.r.) la examen. Mai mult, nu au fost înregistrate situaţii speciale în rândul elevilor, faţă de raportarea de duminică", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu.

Totodată, la ora 12.00, ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, urma să se deplaseze la Colegiul "I.L. Caragiale" pentru a vedea cum decurge prima zi de examen.

Examenul de bacalaureat a început, luni, cu proba orală la Limba şi literatura română care va continua marţi.

Candidaţii intră în săli, în ordinea afişată la centrele de examen, respectându-se ora prevăzută de comisie pentru fiecare grupă.

Pentru sesiunea iunie-iulie a acestui examen s-au înscris peste 220.000 de elevi, repartizaţi în 622 de centre de examen.

Examinarea la probele orale/practice se realizează de către doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenţa a cel puţin 3 candidaţi. Fiecare profesor evaluează răspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note întregi de la 1 la 10, în funcţie de baremul de evaluare, astfel încât diferenţa dintre notele celor doi profesori evaluatori să nu depăşească 1 punct. Nota finală la proba respectivă se calculează ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, din notele acordate de cei doi examinatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici