Isprava lui Lewis Pugh: a înotat 16 zile pentru a traversa Marea Roşie printre rechini şi nave de mare tonaj

La vârsta de 52 de ani, înotatorul britanic Lewis Pugh, renumit pentru isprăvile sale extreme menite să atragă atenţia asupra problemelor de mediu, a devenit primul om care a înotat Marea Roşie printre rechini şi nave.

907 afișări
Imaginea articolului Isprava lui Lewis Pugh: a înotat 16 zile pentru a traversa Marea Roşie printre rechini şi nave de mare tonaj

Isprava lui Lewis Pugh: a înotat 16 zile pentru a traversa Marea Roşie printre rechini şi nave de mare tonaj

Traversarea a durat 16 zile, cu valuri mari pentru cea mai mare parte a călătoriei şi o temperatură a apei uneori peste 30 de grade.

„Maratonul” a început pe insula Tiran, din Arabia Saudită, la Hurghada, în Egipt, unde se desfăşoară în prezent COP 27 2022, Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice.

Ca protecţie împotriva celor aproximativ 40 de specii de rechini, partea inferioară a navei de sprijin a fost echipată cu un dispozitiv electronic capabil să le respingă pe o rază de patru metri.

Pentru unele porţiuni de înot, lui Pugh i s-au alăturat înotătoarea în apă deschisă Mariam Saleh Bin Laden - care a devenit prima arabă, prima saudită şi prima femeie care a înotat din Arabia Saudită în Egipt - şi înotatoarea egipteană Mostafa Zaki.

Scopul înotului a fost să aducă în discuţie o problemă de mediu. Oamenii de ştiinţă au prezis că aproximativ 70-90% din toţi coralii vii vor dispărea în următorii 20 de ani din cauza creşterii temperaturii mării.

Imagini, pe Lewis Pugh Foundation

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici