Istoricul Alex Mihai Stoenescu, declarat colaborator al Securităţii de Curtea de Apel Bucureşti

Istoricul Alex Mihai Stoenescu, fostul prim-vicepreşedinte al Partidului Noua Generaţie al lui George Becali, a fost declarat colaborator al Securităţii de către Curtea de Apel Bucureşti (CAB), decizia putând fi contestată la instanţa supremă.

618 afișări
Imaginea articolului Istoricul Alex Mihai Stoenescu, declarat colaborator al Securităţii de Curtea de Apel Bucureşti

Alex Mihai Stoenescu (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Un judecător al CAB a stabilit, miercuri, că Stoenescu a colaborat cu Securitatea.

Instanţa a admis astfel o acţiune a Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), introdusă în decembrie 2010 pe numele lui Stoenescu, prin care s-a solicitat judecătorului Curţii să constate faptul că acesta a colaborat cu fosta Securitate.

Decizia de miercuri poate fi contestată de Stoenescu la instanţa supremă.

Colegiul CNSAS i-a audiat în 2006 pe Alex Mihai Stoenescu şi pe Doru Braia, în calitate de formatori de opinie, Colegiul având la acea vreme informaţii că cei doi ar fi avut legături cu fosta Securitate, au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, surse din Colegiu.

Cei doi au fost verificaţi din oficiu, în calitate de formatori de opinie, iar audierea lor a fost necesară pentru a avea o imagine cât mai completă asupra datelor ce reies din documentele aflate în posesia instituţiei, potrivit surselor citate, la acea vreme.

Potrivit aceloraşi surse, Stoenescu ar fi recunoscut că ar fi colaborat cu fosta Securitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici