ISU solicită urgentarea procedurilor pentru autorizaţia de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov cere întreprinderea demersurilor necesare pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, premergător datei de 30 iunie 2017.

175 afișări
Imaginea articolului ISU solicită urgentarea procedurilor pentru autorizaţia de securitate la incendiu

ISU solicită urgentarea procedurilor pentru autorizaţia de securitate la incendiu (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor, transmite ISU.

"Reamintim faptul că măsura de prorogare a termenului de obţinere a documentelor care certifică îndeplinirea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, pentru categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu (HGR 571/2016), de la data de 31 decembrie 2016 la 30 iunie 2017, a urmărit facilitarea demersurilor pe care beneficiarii investiţiilor trebuie să le realizeze pentru obţinerea avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu. Astfel, această perioadă mai mare de timp disponibilă pentru efectuarea lucrărilor necesare obţinerii avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu, fără a fi aplicate măsuri coercitive de sancţionare contravenţională, a condus la creşterea numărului de construcţii autorizate", informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiilor revine persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei. Acestea se emit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, iar pentru eliberarea acestora nu se percep taxe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici