Iulia Tarcea, votată în unanimitate de judecătorii din CSM pentru funcţia de preşedinte al instanţei supreme

Secţia de judecători a CSM a votat în unanimitate pentru propunerea Iuliei Tarcea în funcţia de preşedinte al instanţei supreme, documentele urmând să ajungă la Klaus Iohannis, şeful statului fiind cel care decide dacă o numeşte în funcţie.

1914 afișări
Imaginea articolului Iulia Tarcea, votată în unanimitate de judecătorii din CSM pentru funcţia de preşedinte al instanţei supreme

Iulia Tarcea, votată în unanimitate de judecătorii din CSM pentru funcţia de preşedinte al instanţei supreme

Iulia Tarcea, singurul candidat pentru conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a susţinut, joi, un interviu în faţa Secţiei de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorii consiliului votând-o în unanimitate pentru preluarea postului. Propunerea va ajunge la preşedintele României, Klaus Iohannis, cel care va decide dacă o numeşte în funcţie.

"Doresc să o felicit pe doamna preşedinte Tarcea în misiunea pe care o va avea şi cred că va face o treaba foarte bună. A fost vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi cred că va păstra Înalta Curte la nivelul de profesionalism şi de recunoaştere în sistemul judiciar de care curtea se bucură astăzi", a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la finalul interviului.

În prezent, Iulia Tarcea este vicepreşedinte al ÎCCJ dar şi judecătorul care asigură interimatul la conducerea instanţei supreme.

"Mi-am propus multe şi numai de bune intenţii. Recunosc că acum am emoţii. Am un proiect de management, este evident una dintre soluţiile pentru depunerea candidaturii", a declarat jurnaliştilor Iulia tarcea înainte de interviu.

Postul a rămas vacant după ce Livia Stanciu, fostul preşedinte al instanţei supreme, a cerut eliberarea din funcţie prin pensionare, ulterior preluând funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Dacă votul secţiei va fi favorabil, propunerea va fi trimisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, cel care va decide dacă semnează decretul de numire în funcţie.

"Ca vicepreşedinte al ÎCCJ, am făcut echipă bună cu fostul preşedinte, am avut relaţie excelentă cu celălalt vicepreşedinte. Am avut o bună relaţie cu preşedinţii de secţie. Am reusit să creez o bună relaţie între preşedinţii secţiilor şi între secţii. Am condus toate completele de 5 judecători în materie civilă. Am reuşit să creez un sistem funcţional de comunicare între cele trei secţii", le-a spus Iulia Tarcea judecătorilor din CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici