Iulian Urban propune pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii

Senatorul PDL Iulian Urban a iniţiat un proiect de lege de modificare a Codului Penal prin care propune introducerea pedepsei cu moartea în cazul celor care violează minori în vârstă de până la 10 ani, fapta ducând la moartea sau sinuciderea victimelor.

576 afișări
Imaginea articolului Iulian Urban propune pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii

Iulian Urban propune pedeapsa cu moartea pentru violatorii de copii (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Senatorul democrat-liberal a declarat că statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Potrivit acestuia, statisticile ANCOM arată că traficul pe site-urile cu conţinut pornografic infantil a crescut în ultimii doi ani cu peste 500%.

"Chiar dacă această pedeapsă se va introduce în Codul Penal, un judecător va da foarte greu o asemenea pedeapsă, însă, în primul rând vizăm efectul de prevenţie", a subliniat Iulian Urban.

El a arătat că, în momentul de faţă, nu numai opinia publică, ci şi justiţia ar avea nevoie de un asemenea proiect de lege.

Iulian Urban propune astfel modificarea articolului 198 - Actul sexual cu un minor, din Codul Penal, în sensul introducerii agravantei ce sancţionează prin pedeapsa cu moartea fapta individului care întreţine un act sexual cu un minor în vârstă de până la 10 ani, faptă care duce la moartea sau sinuciderea victimei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici