Iurie Darie, internat la Spitalului "Floreasca"

Actorul Iurie Darie a fost internat, miercuri, la Secţia de Cardiologie a Spitalului de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti, în urma unor dureri abdominale, însă fiind cunoscut cu o suferinţă cardiacă mai veche medicii au decis ca pacientul să rămână în unitate pentru 24-48 de ore.

268 afișări
Imaginea articolului Iurie Darie, internat la Spitalului "Floreasca"

Iurie Darie, internat la Spitalului "Floreasca"

Medicul de medicină de urgenţă, Rodica Ciolacu, a declarat că Iurie Darie s-a prezentat la spital având o simptomatologie de natură digestivă, respectiv dureri abdominale şi vărsături.

Însă, pentru că este cunoscut cu afecţiuni cardiologice, medicii au decis ca actorul să fie internat pentru 24-48 de ore, în cadrul Secţiei de Cardiologie a spitalului, sub supraveghere, a adăugat doctorul Ciolacu.

Actorul Iurie Darie a fost adus, miercuri la prânz, pentru investigaţii la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti, după ce a avut un puseu de leşin.

Soţia actorului, Anca Pandrea, aflată la spital, a declarat că lui Iurie Darie i s-a făcut rău în timp ce se aflau la bancă.

Potrivit acesteia, soţul său a făcut o indigestie.

Iniţial, doctorii au spus că actorul nu necesită internarea, însă i s-au făcut o serie de teste, ca apoi să se decidă internarea lui.

În ultima perioadă, actorul Iurie Darie tot a ajuns, pentru investigaţii medicale, la Spitalul "Floreasca" din Bucureşti.

În seara de 29 ianuarie, actorul Iurie Darie a fost externat de la Spitalul de Urgenţă "Floreasca", după ce ziua i s-a făcut rău în timp ce se afla într-un restaurant. Potrivit evaluărilor medicale, actorul suferise o lipotimie.

În 31 ianuarie, Iurie Darie s-a prezentat la Spitalul "Floreasca" din Bucureşti pentru un control cardiologic.

Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929, în Vadul Roşu din judeţul Soroca, aflat astăzi în Republica Moldova.

În cinematografie a debutat în 1953, în "Nepoţii gornistului", în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe platoul de filmare pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan pentru a juca în seria "Brigada Diverse", alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu.

A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice, printre care "Băieţii noştri" (1959), "Vacanţă la mare" (1962), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am codamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "O zi la Bucureşti" (1986), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999). În 2004 a jucat în serialul de televiziune "Numai iubirea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici