Jaf armat la o casă de schimb valutar din Târgovişte

Un jaf armat a avut loc, marţi seară, la o casă de schimb valutar din centrul municipiului Târgovişte, unde un bărbat l-a ameninţat cu un pistol pe casier, după care a fugit cu suma de aproximativ 40.000 de lei, la ora transmiterii acestei ştiri poliţiştii căutându-l pe atacator.

136 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o casă de schimb valutar din Târgovişte

Jaf armat la o casă de schimb valutar din Târgovişte (Imagine: Mediafax Foto)

Casa de schimb valutar aparţine Automobil Clubul Român (ACR) Bucureşti, a declarat directorul filialei Dâmboviţa a ACR, Gheorghe Mocănescu, acesta confirmând că atacatorul a plecat cu suma de 40.000 de lei.

"Tânărul (casierul casei de schimb valutar -n.r.) le-a spus poliţiştilor că s-a trezit cu individul la ora închiderii. I-a bătut în geam şi a intrat în unitate, după care a început o discuţie cu el. La un moment dat, agresorul a scos un pistol şi l-a ameninţat pe casier, spunându-i să pună toţi banii pe care îi are în casă într-o pungă goală. Acesta s-a conformat, după care atacatorul l-a încuiat pe casier în unitate", a declarat corespondentului MEDIAFAX Gheorghe Mocănescu, directorul ACR Dâmboviţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, agentul Andreea Mihălăchioiu, autorul jafului armat are în jur de 30 de ani, 1,80 metri înălţime, este brunet şi era îmbrăcat într-un tricou roşu şi în blugi, iar pe cap avea o şapcă de culoare kaki.

La ora transmiterii acestei ştiri, la ieşirile şi intrările din municipiul Târgovişte, precum şi în alte localităţi din judeţ au fost instituite filtre ale Poliţiei pentru prinderea bărbatului care a jefuit casa de schimb valutar.

Bărbatul care a comis jaful a părăsit sediul unităţii, după care casierul a apăsat butonul de alarmă, anunţând firma de pază cu care unitatea are contract. În scurt timp, echipa de intervenţie a ajuns la faţa locului, însă nu l-a mai găsit pe atacator. Din relatările casierului, acesta a ieşit prin spatele blocului.

Primele cercetări ale poliţiştilor arată că unitatea are sistem video de supraveghere, care nu este însă funcţional.

Potrivit statului ACR, instituţia organizează şi desfaşoară activităţi de turism automobilistic intern şi internaţional, iar prin unităţile proprii, cât şi prin asociaţii în participaţie, organizează activităţi care au ca obiect prestări de servicii, executări de lucrări, transport, asigurări, aprovizionare, desfacere (inclusiv în consignaţie), închirieri de autovehicule, dar şi schimb valutar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici