Jandarmeria a aplicat 30 de amenzi în valoare de peste 29.000 lei la protestele anti-restricţii. Verificările continuă

Jandarmeria a aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât şi unora dintre participanţii la manifestaţiile anti-restricţii desfăşurate sâmbătă în Bucureşti.

1121 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria a aplicat 30 de amenzi în valoare de peste 29.000 lei la protestele anti-restricţii. Verificările continuă

La manifestaţiile anti-restricţii jandarmii au aplicat 30 de amenzi în valoare de peste 29.000 lei

Câteva sute de persoane au manifestat sâmbătă împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita epidemia de COVID, în zonele Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parc Izvor şi zona statuii Leu. Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti anunţă că până sâmbătă seara au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât şi unora dintre participanţi.

Organizatorii activităţilor au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi, nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 şi nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Participanţii la adunările publice au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun, adaugă jandarmeria.

În Bucureşti şi în mai multe oraşe au avut loc manifestaţii împotriva restricţiilor impuse de autorităţi. În Bucureşti protestatarii s-au adunat în Piaţa Universităţii, fără a purta măşti şi fără a respecta măsurile de distanţare şi prevenţie. Manifestaţii asemănătoare au loc şi în Cluj, Braşov, Constanţa şi Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici