Jandarmeria dezminte existenţa unui acord cu asociaţia ACCEPT

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti dezminte informaţia transmisă public de către un reprezentant al Asociaţiei ACCEPT, referitoare la "un acord cu Jandarmeria" care să permită depăşirea numărului maxim de participanţi prevăzut de legislaţie, cu ocazia marşului din 14 august.

993 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria dezminte existenţa unui acord cu asociaţia ACCEPT

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Dezminţim informaţia vehiculată în spaţiul public şi facem apel la responsabilitate din partea organizatorului pentru desfăşurarea adunării publice în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea strictă a cadrului legal în vigoare, astfel încât sănătatea şi securitatea participanţilor şi ale celorlalţi cetăţeni să poată fi asigurate.

Totodată, reamintim faptul că, nerespectarea numărului de participanţi stabilit de legislaţia în vigoare şi asumat de organizator atrage răspunderea contravenţională a acestuia”, arată un comunicat.

Jandarmeria Capitalei spune va lua toate măsurile pentru ca activitatea declarată să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă pentru toţi cetăţenii şi va urmări, ca de fiecare dată, respectarea prevederilor legale în vigoare.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Bucureşti a aprobat luni organizarea de către Asociaţia ACCEPT a marşului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane. De asemenea, reprezentanţii Capitalei au cerut asociaţiei ca, pe toată perioada desfăşurării marşului, să respecte dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Iniţial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marşului din acest an pe Calea Victoriei. Comisia şi-a argumentat refuzul prin pericolele la care s-ar putea expune participanţii, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul "Străzi deschise".

Asociaţia a salutat schimbarea de poziţie din parea autorităţilor locale din Bucureşti, însă a transmis că numărul participanţilor va fi probabil de ordinul miilor, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici