Jandarmeria Română se mândreşte: Am păzit transportul pentru 8 opere ale lui Brâncuşi

  • 8 opere ale marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, asigurate la 116 milioane de euro.
  • Astăzi se împlinesc 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.
576 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria Română se mândreşte: Am păzit transportul pentru 8 opere ale lui Brâncuşi

Jandarmeria Română se mândreşte: Am păzit transportul pentru 8 opere ale lui Brâncuşi

Jandarmeria Română se alătură celor care transmit mesaje cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la naşterea lui Brâncuşi: „Am asigurat la începutul acestui an paza şi securitatea transportului pentru 8 opere ale marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, asigurate la 116 milioane de euro.

„Ştiaţi că cea mai mare valoare a unui transport avut în paza Jandarmeriei Române s-a ridicat la suma de 116 milioane de euro? Jandarmeria Română, prin structurile specializate, a asigurat la începutul acestui an paza şi securitatea transportului pentru opt opere ale marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, ce au fost asigurate de proprietar la 116 milioane de euro. Toate operele de artă au ajuns în siguranţă la destinaţie. #Brâncuşi”, scriu jandarmii pe Facebook.

Miercuri se împlinesc 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Constantin Brâncuşi, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, din judeţul Gorj, şi decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franţa, figură centrală în mişcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

În noiembrie 2015, era promulgată legea pentru declararea Zilei Brâncuşi ca sărbătoare naţională, stabilită pe 19 februarie. Legea a fost iniţiată ca o "reparaţie morală faţă de refuzul şi umilirea" lui Constantin Brâncuşi de către statul român. Legea prevede că, pe 19 februarie, autorităţile administraţiei publice locale şi centrale pot organiza şi sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici