Jandarmi şi poliţişti vor supraveghea mijloacele de transport în comun din Bucureşti

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că, începând de vineri, o sută de jandarmi şi poliţişti vor asigura supravegherea mijlocelor de transport în comun din Bucureşti.

1 afișare
Imaginea articolului Jandarmi şi poliţişti vor supraveghea mijloacele de transport în comun din Bucureşti

Jandarmi şi poliţişti vor supraveghea mijloacele de transport în comun din Bucureşti

Ministrul a spus că este vorba atât de patrule care vor fi gata să intervină în orice moment, cât şi de agenţi în civil care vor circula pe rutele cu cele mai multe probleme.

Cristian David a precizat că a fost adoptat un plan de măsuri pentru o mai atentă supraveghere a principalelor linii de transport în comun din Bucureşti pe care există un risc de infracţionalitate.

Ministrul a afirmat că planul a început să fie pus în practică joi, când o parte din cei implicaţi în acţiunea de monitorizare au fost deja disponibilizaţi pe traseu. De vineri, însă, numărul acestor agenţi, împreună cu jandarmi, va depăşi o sută de cadre.

Pe de-o parte, şoferii aflaţi în trafic vor putea apela un centru de informare operativă pentru a semnala o situaţie deosebită, iar poliţiştii şi jandarmii vor interveni imediat.

O a doua măsură vizează supravegherea în mijloacele de transport în comun. Potrivit ministrului, vor fi agenţi care nu vor purta uniformă, ci vor fi îmbrăcaţi în civil şi care vor putea semnala, din nou, în timp operativ, orice situaţie pentru a asigura o intervenţie promptă.

Al treilea palier ţine de o prezenţă a echipajelor de jandarmi şi poliţişti pe aceste trasee ale mijloacelor de transport în comun, unde, din loc în loc, vor staţiona aceste patrule cu un dublu scop. "Pe de-o parte, pentru a arăta că există acestă disponibilitate şi acţiune de supraveghere şi monitorizare, iar pe de altă parte pentru a asigura intervenţia promptă în câteva minute, în orice punct pe traseu”, a explicat David.

El a spus că preocuparea MIRA este să asigure cetăţenilor, fie că sunt în spaţiul public sau privat, toate condiţiile de siguranţă de care aceştia au nevoie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici