Jandarmii au patrulat toată noaptea pe străzile din Apaţa

Două echipe de jandarmi au patrulat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, în localitatea braşoveană Apaţa, pentru a asigura paza şi a evita reizbucnirea conflictului iscat cu o zi în urmă între localnicii de etnie maghiară şi romii care au încercat să le fure culturile.

2 afișări
Imaginea articolului Jandarmii au patrulat toată noaptea pe străzile din Apaţa

Jandarmii au patrulat toată noaptea pe străzile din Apaţa

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, situaţia a început să reintre în normal, în comună fiind linişte, în cursul nopţii de miercuri spre joi, însă măsurile de pază vor fi încă menţinute.

„Două echipe de jandarmi au patrulat în zonă şi a fost linişte. Măsuri similare vor fi luate în continuare. Vom
reduce treptat efectivele pe măsură ce se normalizează situaţia“, a declarat generalul de brigadă Eugen Pop, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

În urma conflictului din noaptea de marţi spre miercuri, cinci persoane de etnie romă, dintre care una cu antecedente penale, sunt cercetate de Poliţie. Conform IPJ Braşov, cercetările sunt efectuate de biroul de Poliţie Rurală Rupea, urmând ca dosarul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, cu propuneri corespunzătoare.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici