Jeffrey Franks a primit propunerea de fi conferenţiar la Universitatea din Piteşti. Care este salariul oferit

Negociatorul şef al misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, aflat, marţi, la Universitatea din Piteşti, a primit din partea rectorului instituţiei propunerea de fi conferenţiar, el spunând că dacă programul îi va permite, va accepta "cu plăcere".

525 afișări
Imaginea articolului Jeffrey Franks a primit propunerea de fi conferenţiar la Universitatea din Piteşti. Care este salariul oferit

Jeffrey Franks (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Vizita lui Jeffrey Franks la Piteşti a fost ultima în calitate de negociator şef al actualei misiuni a Fondului Monetar Internaţional în România. El şi-a prezentat calităţile de expert în economie în faţa studenţilor şi oamenilor de afaceri, cărora le-a spus că problema României, dar şi rezolvarea ei, o reprezintă absorbţia fondurilor europene.

Rectorul Universităţii din Piteşti, Ionel Didea, a declarat că lui Franks i s-a propus să fie conferenţiar la această instituţie, contra sumei de 3.000 de euro, bani pe care puţine cadre universitare cu experienţă i-ar putea obţine, reprezentantul FMI spunând că dacă programul din următoarea misiune îi va permite, va accepta.

"În condiţiile în care programul din următoarea misiune îmi va permite, accept cu placere. Misiunea mea în Romania a luat sfârşit, dar nu voi rămâne şomer şi sunt onorat să susţin teze în faţa studenţilor din Piteşti. Iar dacă voi preda, nu o voi face pentru bani, ci pentru placerea de a fi la catedră.(...) Aveţi potenţial, dar este nevoie de muncă pentru a valorifica acest potenţial. (...) Am devenit în ultimii ani foarte ataşat de poporul român. Aveţi o ţară minunată şi un potenţial nemaipomenit şi aş fi bucuros să văd cum România îşi atinge acest potenţial pe viitor", a declarat Jeffrey Franks.

În opinia sa, principalele atuuri pe care România le are în prezent pentru a realiza o creştere economică sunt stabilitatea macroeconomică, poziţia geografică, resursele naturale şi o populaţie cu un nivel ridicat de educaţie şi de calificare.

Jeffrey Franks a susţinut, marţi, la Universitatea din Piteşti, o conferinţă cu tema "Repere economice româneşti compatibile politicilor financiare ale FMI". Acţiunea s-a încadrat în preocupările conducerii Universităţii din Piteşti de creştere a vizibilităţii interne şi internaţionale, de promovare a programelor de studii şi încheierea de noi parteneriate cu universităţi de prestigiu din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici