Jocurile Olimpice: Paris 2024 scoate la vânzare 13,4 milioane de bilete la preţ preferenţial

Un total de 13,4 milioane de bilete vor fi disponibile pentru Paris 2024, a anunţat luni seara comitetul de organizare, dintre care 10 milioane pentru Jocurile Olimpice şi 3,4 milioane pentru Jocurile Paralimpice, prin intermediul unei noi platforme digitale mondiale.

315 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice: Paris 2024 scoate la vânzare 13,4 milioane de bilete la preţ preferenţial

Jocurile Olimpice: Paris 2024 scoate la vânzare 13,4 milioane de bilete la preţ preferenţial

Un milion de bilete pentru Jocurile Olimpice vor fi disponibile la preţul de 24 de euro şi 500.000 de bilete pentru Jocurile Paralimpice la preţul de 15 euro, în fiecare caz pentru fiecare sport, inclusiv atletism şi sporturi acvatice.

În ceea ce priveşte vânzările pentru publicul larg, aproape jumătate din biletele pentru Jocurile Olimpice vor fi disponibile între 24 şi 50 de euro, iar mai mult de jumătate din biletele pentru Jocurile Paralimpice vor fi disponibile la 25 de euro sau mai puţin.

Biletele pentru Paris 2024 vor putea fi accesate prin intermediul unei singure platforme digitale la nivel mondial.

Trei companii au câştigat licitaţia publică pentru a furniza procesul centralizat de emitere a biletelor pentru Paris 2024 în cadrul unui joint venture - France Billet, CTS Eventim şi Orange Business Services.

Toate acestea au fost confirmate în urma şedinţei de luni seară a Consiliului de administraţie al Paris 2024.

Spre deosebire de procesul de la Jocurile anterioare, unde oamenii au rezervat bilete şi apoi au trebuit să aştepte un proces de tragere la sorţi în care puteau sau nu să aibă succes, modelul Paris 2024 va implica o tragere la sorţi la începutul procesului.

Cei care au reuşit la tragerea la sorţi vor putea accesa site-ul pentru biletele disponibile pentru o perioadă limitată de timp, dar cu garanţia că vor primi biletele pentru care au plătit.

Acest proces ar urma să înceapă pentru Jocurile Olimpice la sfârşitul anului 2022, odată cu deschiderea înscrierilor pentru a participa la tragerea la sorţi.

Lansarea vânzării biletelor este programată în februarie 2023.

Prima fază a vânzărilor va consta în pachete de competiţie cu mai multe sesiuni, fiecare pachet conţinând mai multe bilete.

Aceasta va fi urmată de o a doua fază care va oferi bilete individuale, iar până la sfârşitul anului 2023 vor fi oferite în mod regulat noi combinaţii de bilete.

„Ambiţia este de a găsi cel mai bun echilibru între finanţare şi propuneri în ceea ce priveşte accesibilitatea, pentru a ne asigura că toate sporturile vor fi accesibile tuturor", a declarat preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet, citat de insidethegames.biz.

„Aşa că am stabilit preţul de la 24 de euro pe programul olimpic de ticketing, şi de la 15 euro pe programul paralimpic.

„Specificitatea acestui program de ticketing Paris 2024 este că aceste preţuri vor fi disponibile în toate sporturile, în toate disciplinele.

Este important pentru noi - nu am ales doar unul sau două sporturi cu cele mai mici preţuri.

Aşadar, aceasta este cu adevărat ambiţia de a avea posibilitatea ca oamenii din întreaga lume să aibă acces la Jocuri.

Pe de altă parte, dorim, de asemenea, să optimizăm şi să maximizăm veniturile, iar ambiţia este de a încasa 1,1 miliarde de euro în programul total de ticketing pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, ceea ce este cu adevărat important pentru bugetul nostru.

Pentru că, după cum ştiţi, bugetul Comitetului de organizare Paris 2024 este finanţat din venituri private, iar programul de ticketing reprezintă aproape o treime din venituri.

Aşadar, acesta este un program cheie pentru noi în menţinerea stabilităţii şi echilibrului bugetului nostru.

Ambiţia este, cu siguranţă, de a găsi cel mai bun echilibru între a avea o ofertă puternică şi accesibilă tuturor şi, de asemenea, o optimizare a programului de ticketing."

Referitor la subiectul noii platforme de achiziţie, Estanguet a adăugat: „Este ceva diferit şi nou faţă de obiceiurile din trecut, în care oamenii, odată ce au fost traşi la sorţi, vor avea garanţia că vor putea alege biletele disponibile, vor plăti şi vor avea biletele.

În trecut, oamenii mergeau mai întâi pe platformă pentru a cumpăra bilete.

Şi apoi urma extragerea şi exista frustrare pentru oamenii care treceau prin acest proces, după ce făceau alegeri pentru bilete şi, din păcate, nu reuşeau să participe la extragere.

Pentru a limita frustrarea şi, de asemenea, pentru a avea un proces mai eficient, am schimbat sistemul. Va exista la început o perioadă de timp - o lună, două luni - în care oamenii vor merge pe platformă pentru a-şi înregistra interesul de a face parte din tragerea la sorţi.

Dar, odată ce vor fi aleşi în cadrul extragerii, vor merge pe platformă, îşi vor face alegerile şi vor avea garanţia că vor avea biletele pe care vor să le cumpere."

Estanguet a subliniat că cele mai bune şanse de a obţine acces prioritar la bilete vor fi prin apartenenţa la Clubul Paris 2024 - care a fost înfiinţat pentru fanii şi susţinătorii Jocurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici