Jucării contrafăcute de peste un milion de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud - Agigea

Poliţişti de frontieră constănţeni au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat din Bucureşti, administrator al unei societăţi comerciale, care a importat din China 10.000 de jocuri de construcţie contrafăcute, cu o valoare de piaţă de aproximativ 1,2 milioane de lei dacă ar fi fost originale.

98 afișări
Imaginea articolului Jucării contrafăcute de peste un milion de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud - Agigea

Jucării contrafăcute de peste un milion de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud - Agigea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră şi vameşii constănţeni au verificat, luni, un container sosit în Portul Constanţa Sud - Agigea din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În container au fost descoperite aproape 10.000 de jocuri de construcţie, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 de lei dacă ar fi fost comercializate la preţul produselor originale.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele administratorului societăţii comerciale în cauză, bărbat în vârstă de 40 de ani din Bucureşti, pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici