FOTO. Jucării interzise în UE, vândute în Buzău. Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de ANPC

  • Amenzi de 50.000 de lei s-au dat după un control al Protecţiei Consumatorilor în oraşul Buzău
  • Inspectorii au găsit mâncare expirată şi jucării interzise la vânzare în ţările Uniunii Europene
1869 afișări
Imaginea articolului FOTO. Jucării interzise în UE, vândute în Buzău. Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de ANPC

Jucării interzise în UE, vândute în Buzău. Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate de ANPC

Amenzi de 50.000 de lei s-au dat după un control al Protecţiei Consumatorilor în oraşul Buzău. Inspectorii au găsit mâncare expirată şi jucării interzise la vânzare în ţările Uniunii Europene.
 
ANPC a controlat operatorii economici din Buzău care vindeau produse alimentare şi nealimentare. Au fost verificaţi 12 operatorii economici, la 7 din ei înregistrându-se diverse abateri.
 
Au fost dispuse 3 avertismente şi 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 53.000 de lei.
 
Comisarii ANPC au găsit peşte pe care nu apărea termenul de valabilitate, mâncare expirată, condiţii de depozitare neadecvate şi alimente fără etichete pe care se află elementele de identificare şi caracterizare.
 
Totodată, ANPC a găsit jucării aflate pe lista de alertă RAPEX ca fiind menţionate pentru a fi interzise la comercializare în ţările Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici