Judecătoarea din dosarul Csibi Istvan a făcut circ în sala de judecată

Judecătoarea din dosarul omului de afaceri Csibi Istvan, Simona Iordănescu, a susţinut, joi, în sala de judecată că ceilalţi magistraţi sunt o "haită" şi că îi este telefonul ascultat 24 de ore din 24 de ore.

497 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea din dosarul Csibi Istvan a făcut circ în sala de judecată

Judecătoarea din dosarul Csibi Istvan a făcut circ în sala de judecată (Imagine: Mediafax Foto)

Judecătoarea Simona Iordănescu, nemulţumită că i s-a respins cererea de abţinere în dosarul în care Csibi Istvan este judecat pentru instigare la delapidare, la spălare de bani şi la fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un caz în care sunt implicate alte 16 persoane şi 17 societăţi, a transformat sala de şedinţă într-un circ.

Magistratul a spus că numai un "handicapat mental" putea să dea o asemenea decizie. "Să intre să judece cine în dosar, pisica?" a întrebat retoric judecătoarea.

Apoi a susţinut că a fost lucrată "din interior", sugerând avocaţilor apărării că şi ei sunt lucraţi din exterior în legătură cu implicarea lor în dosarul lui Istvan.

"În momentul în care acest dosar mi-a fost repartizat, o colegă mi-a spus că «ai fost potcovită cu Csibi Istvan». Asta înseamnă că mie trebuie să mi se facă ceva. Trebuie să înţelegeţi cu ce mă lupt eu. Fiind săgetător, care e jumătate om, jumătate cal, deci centaur, nu m-a jignit", a spus magistratul.

Apoi judecătoarea a spus că a descoperit că i s-a respins cererea de abţinere, adică "bomba", abia joi când s-a întors din concediu medical ca să judece dosarul pentru că nu e "genul puturos".

Simona Iordănescu a mai spus că a revenit la serviciu pentru a le "arăta lor" cât este de puternică şi că nu se sperie că dosarul va cădea pe umerii ei.

"Am zis că şi moartă vin la serviciu şi le-am arătat că pot.(…) Ce porcării se fac aici! ", a spus magistratul.

În ton cu atmosfera din sala de judecată, Csibi Istvan a zis că i se înscenează lucruri în penitenciar ca să "cadă, să spună ceva". Istvan a vorbit despre "teroarea securistă" a DNA, lucru cu care magistratul a fost de acord, arătând că ştie despre ce este vorba şi spunând că îi este ascultat telefonul 24 de ore din 24.

Judecătoarea a mai spus că singurul ei defect este că la locul de muncă vine să muncească şi nu să se împrietenească cu colegii, şi să meargă cu ei în concediu, pentru că este sătulă de ei. "În momentul în care nu eşti în haită, devii incomod", a afirmat magistratul.

Mai mult, atunci când avocatul s-a referit la starea de arest a lui Csibi Istvan şi a sugerat că, în final, Curtea de Apel decide, judecătoarea replicat că la această instanţă sunt judecători care au fost promovaţi ştie ea cum, în urmă cu două săptămâni, de la Tribunalul Bucureşti.

În acest moment Csibi Istvan, avocaţii şi alţi participanţi la şedinţa de judecată au izbucnit în aplauze şi ovaţii.

Instanţa urmează să pronunţe asupra cererii lui Csibi Istvan de a fi judecat în libertate, dezbaterile urmând să fie reluate în 15 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici