Judecător al Curţii de Apel Bucureşti, trimis în judecată pentru că a condus băut

Damian Dolache, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată, joi, de către procurorii Parchetului General, fiind acuzat că a condus băut maşina în Capitală.

1039 afișări
Imaginea articolului Judecător al Curţii de Apel Bucureşti, trimis în judecată pentru că a condus băut

Judecător al Curţii de Apel Bucureşti, trimis în judecată pentru că a condus băut

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe Damian Dolache, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Procurorii arată în rechizitoriu că pe 4 noiembrie 2017, în jurul orei 22.00, judecătorul, aflat la volanul unui autoturism, în Capitală, a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce făcea viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

"În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l", arată procurorii, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ulterior, judecătorul fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, dar a părăsit unitatea medicală fără preaviz, iar specialiştii nu au mai putut să-i recolteze şi o a doua probă.

"Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr.%o", potrivit sursei citate.

Dosarul a fost trimis Curţii de Apel Ploieşti pentru soluţionare, instanţă sesizată cu judecarea cauzei prin încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 20 decembrie 2018, la aceeaşi dată fiind sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti este magistratul care în data de 27 iulie 2017 a soluţinat pe fond dosarul lui Neculai Onţanu, în care fostul edil al Sectorului 2 a fost acuzat de procurori de luare de mită. Judecătorul Damian Dolache a dispus încetarea procesului penal cu privire la Neculai Onţanu, ca urmare a prescrierii faptelor.

În acelaşi dosar, avocata Loredana Radu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani. Ea a fost judecată şi pentru complicitate la luare de mită, dar instanţa a stabilit că faptele s-au prescris. Radu Aurel, implicat şi el în acest caz de corupţie, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spălare de bani, judecătorii încetând procesul penal petru luare de mită, iniţiat pe numele lui, potrivit deciziei aceleiaşi instanţe.

De asemenea, judecătorul Damian Dolache a dispus achitarea fostului secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Toma Şutru, pentru luare de mită şi spălare de bani.

Judecătorul Damian Dolache a mai dispus confiscarea a 1,4 milioane de euro de la Radu Aurel şi menţinerea sechestrului asigurator, dar şi confiscarea de la avocata Loredana Radu a sumei de 400 de mii de euro.

Magistratul Damian Dolache a avut nevoie de mai bine de un an pentru a motiva decizia, iar în prezent dosarul se judecă în apel pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici