Judecătorii au respins recursul bărbatului acuzat că înţepa femei cu cuţitul pe stradă

Judecătorii ieşeni au respins, luni, recursul formulat de bărbatul acuzat că a înţepat mai multe femei cu cuţitul pe stradă, acesta motivând că, în zilele în care s-au petrecut agresiunile, s-a aflat în municipiul Iaşi pentru a-şi căuta un loc de muncă.

87 afișări
Imaginea articolului Judecătorii au respins recursul bărbatului acuzat că înţepa femei cu cuţitul pe stradă

Judecătorii au respins recursul bărbatului acuzat că înţepa femei cu cuţitul pe stradă

Petru Constantin Gavrilaş, pe numele căruia a fost emis săptămâna trecută mandat de arestare pe 29 de zile, s-a prezentat, luni, la Tribunalul Iaşi, unde s-a judecat recursul formulat împotriva măsurii de arestare.

Bărbatul a cerut judecătorilor punerea sa în libertate, motivând că este nevinovat. El a spus că în zilele în care s-au petrecut agresiunile îşi căuta în Iaşi un loc de muncă.

"În zilele de 23 şi 24 februarie am venit în Iaşi să-mi găsesc de muncă, să fac bani pentru a-mi întreţine cei doi copii. De asemenea, am fost pe la Finanţe, unde am plătit o sumă de bani. Mă consider nevinovat", a spus bărbatul în faţa judecătorilor.

În final, instanţa i-a respins recursul, menţinând măsura de arestare preventivă luată de completul anterior.

Pe de altă parte, o nouă victimă, a 17-a, o studentă de 20 de ani, s-a prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, la un spital din Iaşi, tănâra afirmând că a fost agresată de Petru Constantin Gavrilaş.

Tânăra le-a povestit medicilor că se îndrepta către gară să ia trenul spre Bucureşti, iar la un moment dat bărbatul s-a apropiat de ea şi a înţepat-o cu un obiect ascuţit.

Ea a spus că, întrucât rana provocată a fost una superficială, nu s-a prezentat imediat la spital, continuându-şi drumul către gară.

La întoarcerea de la Bucureşti, studenta s-a prezentat la spital, pentru a-şi face analize, invocând faptul că, după ce a sesizat amploarea acestui caz, s-a temut să nu fi fost infectată cu o boală transmisibilă.

Petru Constantin Gavrilaş, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat săptămâna trecută, pentru 29 de zile, fiind suspectat că a înţepat pe stradă 17 femei din Iaşi cu un cuţit având lama de patru centimetri. El a fost prins de poliţişti la scurt timp după ce comisese o nouă agresiune în zona Copou, tânăra ce fusese înţepată cu cuţitul sunând imediat la 112.

Bărbatul este cercetat pentru ultraj, lovire, port ilegal de armă albă şi tulburarea liniştii publice.

Poliţiştii susţin că printre probele adunate împotriva agresorului se numără şi trei înregistrări surprinse pe camerele de supraveghere existente în oraş. Potrivit poliţiştilor, victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale, în starea cea mai gravă fiind o tânără de 22 de ani, studentă în Iaşi, care a necesitat intervenţie chirurgicală.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Ioan Scripniciuc, susţine că modul în care a acţionat bărbatul conduce la ideea că acesta avea discernământ, adăugând că el fusese în trecut condamnat de două ori, pentru viol, şi a stat în închisoare peste zece ani.

Ioan Scripniciuc a declarat că, în anul 1996, Petru Constantin Gavrilaş a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru viol, iar în anul 2001 a fost condamnat la 12 ani de închisoare, tot pentru un viol, comis asupra unei fetiţe de 13 ani.

Din această ultimă pedeapsă, bărbatul are de efectuat un rest de 1.260 de zile, fiind eliberat mai devreme, printr-o decizie a Penitenciarului Iaşi, care a evaluat comportamentul său.

Scripniciuc a precizat că, pentru acuzaţiile care i se aduc, în cazul agresării celor 17 femei, pedeapsa maximă care poate fi acordată bărbatului este de şapte ani, la aceasta adăugându-se şi restul de pedeapsă neefectuată, de 1.260 de zile, de la condamnarea anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici