Judecătorii cer punerea sub urmărire penală a primarului arădean Falcă, pentru abuz în serviciu

Tribunalul Arad cere începerea urmăririi penale a primarului arădean Gheorghe Falcă, fin al preşedintelui Traian Băsescu, magistraţii apreciind că Parchetul trebuie să facă cercetări pentru abuz în serviciu a edilului faţă de un localnic, în legătură cu retrocedarea unei moşteniri.

41 afișări
Imaginea articolului Judecătorii cer punerea sub urmărire penală a primarului arădean Falcă, pentru abuz în serviciu

Judecătorii cer punerea sub urmărire penală a primarului arădean Falcă, pentru abuz în serviciu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Arădeanul Ilie Lupan a câştigat definitiv un proces prin care revendica terenuri ocupate de CET Arad. El a dovedit instanţei de judecată că terenurile au aparţinut familiei sale, înainte ca regimul comunist să le naţionalizeze pentru a construi, în anii '70, Centrala Electro-Termică Arad.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat, în repetate rânduri, că din punctul său de vedere nu municipalitatea arădeană trebuie să acorde despăgubirile, ci statul, eventual prin intermediul Fondului Proprietatea.

Între timp, Lupan a făcut o plângere împotriva primarului, acuzându-l de abuz în serviciu, însă Parchetul Judecătoriei Arad a dispus neînceperea urmăririi penale a edilului.

Astfel, Lupan a contestat în instanţă soluţia Parchetului, iar în 28 ianuarie 2010 a câştigat definitiv acest proces.

Concret, Tribunalul Arad a casat decizia Judecătoriei, prin care Lupan pierduse procesul. "Casează hotărârea menţionată şi în rejudecarea cauzei - în baza art. 278 indice1 alin. 8 lit. b) Cod procedură penală, admite plângerea formulată de recurent (Lupan N.r.) împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale, emisă în data de 2 noiembrie 2009, în dosarul 6216/P/2007 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad şi împotriva ordonanţei prim-procurorului emisă în dosar nr.273/II/2/2009 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, pe care le desfiinţează în parte numai cu privire la intimatul Falcă Gheorghe - trimite cauza la procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad în vederea efectuării cercetărilor în vederea începerii urmăririi penale faţă de Falcă Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată prevăzută de art.248 indice 1 raportat la art.246 Cod penal", se arată în decizia tribunalului din 28 ianuarie.

Decizia acestei instanţe este definitivă, astfel că, după redactarea sentinţei şi comunicarea ei, Parchetul Judecătoriei Arad va trebui să declanşeze cercetările cu privire la primarul Falcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici