Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis revocarea din funcţie a preşedintelui instituţiei/ Ar putea fi o premieră în sistemul judiciar

Judecătorii Curţii de Apel din Constanţa au decis, marţi, în Adunare Generală, revocarea din funcţie a preşedintelui instituţiei, Marius Cristian Epure. O hotărâre finală în acest sens va fi luată de Consiliul Superior al Magistraturii şi ar putea fi o premieră în sistemul judiciar.

472 afișări
Imaginea articolului Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis revocarea din funcţie a preşedintelui instituţiei/ Ar putea fi o premieră în sistemul judiciar

Posibilă premieră în sistemul judiciar: Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis revocarea din funcţie a preşedintelui instituţiei

Potrivit unor surse, Adunarea Generală a judecătorilor din Cadrul Curţii de Apel Constanţa, întrunită marţi, a hotărât, cu majoritate de voturi, ca preşedintele acestei instanţe să fie revocat din funcţie. Urmează ca hotărârea judecătorilor Curţii de Apel Constanţa să fie înaintată către CSM, care va lua decizia finală.

„Deocamdată decizia nu are efect concret. Conform legii, se înaintează la CSM, este o procedură ce se derulează în faţa consiliului. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar cred că aceasta este o premieră”, au arătat sursele citate.

Decizia judecătorilor din Cadrul Curţii de Apel Constanţa ar putea avea legătură cu faptul că judecătorul Marius Cristian Epure a semnat, fără să aibă acceptul Adunării Generale, scrisoarea prin care se cerea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine în privinţa protestelor magistraţilor, susţin sursele citate.

„Aduce la cunoştinţa opiniei publice că poziţia exprimată de către conducerea Curţii de Apel Constanţa în cuprinsul scrisorii adresate Consiliului Superior al Magistraturii de către preşedinţii şi vicepreşedinţii curţilor de apel din România la data de 10.03.2019 nu reprezintă voinţa colectivului de judecători ai Curţii de Apel Constanţa, această opinie fiind exprimată în afara unui mandat acordat în baza unei adunări generale sau a altor forme de consultare internă”, se arăta într-un comunicat al Adunării Generale a Curţii de Apel Constanţa, din luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici