Judecătorul Anişoara Topor, reţinută întrucât a cerut peste 80.000 lei pentru o pronunţare favorabilă

Procurorii anticorupţie au reţinut-o pe Anişoara Topor, judecător la Judecătoria Focşani, acuzată că a cerut şi primit peste 80.000 de lei pentru a pronunţa o soluţie favorabilă într-un dosar civil, aceasta urmând să fie prezentată Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

916 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Anişoara Topor, reţinută întrucât a cerut peste 80.000 lei pentru o pronunţare favorabilă

Judecătorul Anişoara Topor, reţinută întrucât a cerut peste 80.000 lei pentru o pronunţare favorabilă (Imagine: Shutterstock)

Anişoara Topor este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, informează vineri DNA.

Anchetatorii au stabilit că, în 16 şi 17 iunie 2010, Anişoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, a pretins şi primit suma de 80.000 lei prin intermediar şi 700 de euro în mod direct de la un denunţător pentru ca, în schimb, să pronunţe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă.

De asemenea, în a doua jumătate a anului 2010, femeia a pretins şi primit foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă, pentru a-şi folosi influenţa astfel încât denunţătorul să obţină o hotărâre judecătorească favorabilă şi în recurs.

Judecătorul a fost reţinut şi urmează să fie prezentată Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii anticorupţie au făcut, joi, percheziţii la locuinţa Anişoarei Topor şi la cabinetul de avocatură al soţului acesteia.

"În baza art. 42 alin. (1) lit. (a) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat în 7 decembrie, percheziţia la domiciliu, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Anişoara Topor, judecător la Judecătoria Focşani", a informat, într-un comunicat de joi, Birpul de presă al CSM.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru presupuse fapte de corupţie săvârşite de doamna judecător, adaugă CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici