Judeţul în cate 18 şcoli vor avea cataloage electronice, iar 700 de profesori primesc tablete

Optsprezece şcoli din Alba Iulia vor fi dotate cu cataloage electronice, iar 700 de profesori vor primi tablete performante, în cadrul unui proiect pilot ce va fi implementat în 2018. Părinţii şi elevii vor avea acces online la informaţiile şcolare, cu dispozitivele proprii.

442 afișări
Imaginea articolului Judeţul în cate 18 şcoli vor avea cataloage electronice, iar 700 de profesori primesc tablete

Judeţul în cate 18 şcoli vor avea cataloage electronice, iar 700 de profesori primesc tablete

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, vineri, un proiect de hotărâre privind încheierea protocolului de colaborare între municipiul Alba Iulia şi Telekom Romania Communications SA Bucureşti, în cadrul căruia 18 şcoli vor fi dotate cu cataloage electronice, iar 700 de dascăli vor primi tablete performante.

Protocolul de colaborare a fost realizat în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018 şi va fi implementat în anul şcolar următor.

”Protocolul propune în faza unu testarea de soluţii inteligente din domeniul educaţiei, mai exact un pachet de management şcolar tip catalog electronic, ce presupune implementarea unei soluţii care să facă posibile comunicaţii rapide şi sigure între toate părţile implicate în procesul educaţional, pentru a aduce mai aproape factorii de decizie, elevii, profesorii şi părinţii, să transforme actul de învăţământ într-unul digital şi performant, precum şi să contribuie la creşterea calităţii procesului educaţional şi la scăderea abandonului şcolar”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

Părinţii şi elevii vor avea acces la informaţii şcolare, prin aplicaţie, cu dispozitivele proprii.

”Soluţia de Catalog Electronic Telekom propusă în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018 va fi implementată prin efortul financiar şi logistic al acesteia. Prin amploare şi implicare din punct de vedere echipamente, aplicaţii, găzduire, canale de comunicaţii, logistică, pregătire utilizatori, efortul Telekom dedicat aceste soluţii în cadrul Alba Iulia Smart City 2018 este unul major, totalizând peste 100.000 euro. Soluţia va putea fi utilizată gratuit pe parcursul întregului an şcolar curent, mai exact până la 30 septembrie 2018”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

În proiect sunt incluse atât şcoli generale, cât şi licee.

”Scopul acestor cooperări este de a transforma oraşul Alba Iulia într-un oraş inteligent, o expoziţie a soluţiilor inteligente care să poată fi vizitată în Alba Iulia de turişti şi de o mie de primari pe tot parcursul anului 2018 când Alba Iulia va fi în centrul tuturor evenimentelor dedicate sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, act consemnat la Alba Iulia în anul 1918. Beneficiile pentru Alba Iulia a acestor proiecte se vor traduce pe termen lung în creşterea calităţii serviciilor publice dedicate cetăţenilor, creşterea eficienţei gestionării resurselor existente (de la resurse energetice, materiale, financiare, logistice la resurse umane si altele), utilizarea de instrumente şi facilităţi care să atragă noi investitori, creşterea vizibilităţii oraşului şi a numărului de turişti care vizitează oraşul, punerea destinaţiei turistice Alba Iulia pe harta oraşelor turistice din lume, creşterea gradului de satisfacţie al utilizatorilor finali cărora li se adresează soluţia (turist, investitor, cetăţean etc.)”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici