Jumătate din reţelele de prostituţie din Spania sunt "în mâinile românilor"

Spania a devenit un punct important pentru proxeneţi, prostituţia fiind "o industrie" în valoare de 18 miliarde de euro anual, relatează cotidianul "20 minutos", care citează surse poliţieneşti potrivit cărora jumătate dintre reţelele de prostituţie "sunt în mâinile românilor".

237 afișări
Imaginea articolului Jumătate din reţelele de prostituţie din Spania sunt "în mâinile românilor"

Jumătate din reţelele de prostituţie din Spania sunt "în mâinile românilor" (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul citat reatează, citând un oficiu ONU, că Spania a devenit un punct important pentru proxeneţi, prostituţia fiind "o industrie" în valoare de 18 miliarde de euro anual.

Cotidianul "20 minutos" precizează, citând atât date ONU cât şi surse judiciare şi din cadrul poliţiei, că Spania şi Franţa cele două ţări europene în care sunt desfăşurate cele mai multe operaţiuni ale poliţiei de anihilare a reţelelor de prostituţie.

Potrivit cotidianului citat, începând din 2003 şi până în 2008, 7.300 de membri ai unor astfel de reţele au fost arestaţi în Spania.

"Jumătate din reţelele de prostituţie sunt în mâinile mafiei româneşti. De când România şi Bulgaria au intrat în UE, fetele pot veni mult mai uşor", declară surse poliţieneşti spaniole, citate de cotidianul spaniol.

De asemenea, există în Spania reţele infracţionale ruseşti şi ucrainene, scrie cotidianul citat, reamintind că în august 2008 a fost desfăşurată cea mai mare operaţiune de contracarare a mafiei ruse, fiind arestate 99 de persoane care controlau 600 de fete din 26 de localuri.

Mare parte a activităţilor de prostituţie se realizează în localuri de divertisment, al căror număr este dificil de stabilit, scrie cotidianul citat. Potrivit unui studiu realizat de poliţia spaniolă numărul total al acestor cluburi ar putea ajunge până la 3.600 de localuri.

"20 minutos" scrie că acestor reţele ilegale li se adaugă bordelurile de lux, care nu sunt controlate de mafie şi "unde fetele se află pentru că vor, atunci când vor şi câştigă bani pentru ele". Sectorul prostituţiei de lux a fost însă afectat de criză, scrie cotidianul citat, precizând că numărul clienţilor s-a redus cu 20 - 25 %.

Cotidianul citat mai scrie că anual, 300.000 de femei aleg să practice prostituţia în Spania, 90 % dintre ele fiind străine. De asemenea, potrivit sursei citate, în cazul în care ar fi legalizată, prostituţia ar aduce contribuţii la serviciile de securitate socială de 1.124 de milioane de euro anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici