Jumătate dintre turiştii români plănuiesc să-şi facă vacanţa în ţară. Care sunt cele mai dorite destinaţii

Jumătate dintre turiştii români plănuiesc să-şi facă şi anul acesta vacanţa în ţară. Printre destinaţiile vizate se numără litoralul, Transilvania, Maramureş şi Delta Dunării. Cei mai mulţi ar aloca între 2.000 şi 3.000 de lei pentru vacanţa de vară.

372 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre turiştii români plănuiesc să-şi facă vacanţa în ţară. Care sunt cele mai dorite destinaţii

Jumătate dintre turiştii români plănuiesc să-şi facă vacanţa în ţară. Care sunt cele mai dorite destinaţii

Odată cu ridicarea restricţiilor în România, hotelierii au început să pregătească ofertele pentru sezonul estival.

Potrivit unui studiu realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, litoralul românesc va fi şi anul acesta destinaţia de top a românilor pentru vacanţa de vară.

În ceea ce priveşte rezervările pentru sezonul estival, doar 26.3% susţin că au ales deja un pachet turistic pentru vacanţa lor şi că şi-au făcut deja planurile de concediu.

54.6% au declarat că încă nu au rezervat nimic, în timp ce 19% dintre ei sunt de părere că ar trebui să aştepte până ce situaţia sanitară şi politică din Europa se va stabiliza.

Turiştii rămân prudenţi în ceea ce priveşte rezervările vacanţelor cu foarte mult timp înainte. Printre motivele pentru care preferă să mai aştepte înainte de a lua în calcul un sejur în ţară se numără situaţia actuală în Ucraina (31.2%), indecizie cu privire la destinaţia aleasă (31.2%), situaţia financiară personală (24.7%) sau lipsa noilor vouchere de vacanţă (23.4%).

De asemenea, printre criteriile pe care turiştii români le analizează atunci când vine vorba despre rezervarea unei cazări se află preţurile accesibile (66.3%), pachetele de cazare care includ şi una sau mai multe mese (49.3%), posibilitatea plăţii cu vouchere de vacanţă (44.4%), cuantumul reducerii oferite de unitate (26.8%), rezervarea fără avans (37.6%) sau anularea gratuită (40.5%).

Totodată, aceştia îşi doresc de la agenţiile de turism care oferă sejururi de vară să pregătească pachete la preţuri accesibile, care să includă anulare gratuită şi rezervare fără avans, oferte adaptate tuturor buzunarelor, cât mai variate, dar şi extinderea valabilităţii voucherelor de vacanţă şi asigurarea unor garanţii privind cazările propuse.

Contextul geopolitic şi ridicarea totală a restricţiilor, în contextul în care Europa vorbeşte despre un nou val de infecţii Covid-19 şi de revenirea măsurilor sanitare, îi face pe turişti să fie în continuare precauţi vizavi de călătoriile interne şi internaţionale. Potrivit sondajului citat, 47.8% dintre ei au luat decizia de a călători exclusiv în România vara aceasta, în timp ce doar 3.9% au ales să nu se deplaseze deloc pe durata sezonului estival.

Printre destinaţiile vizate de ei în ţară se numără litoralul românesc (votat de 24.9% dintre participanţi), Transilvania (aleasă de 17.1% dintre respodenţi), Maramureş (votat de 12.7% dintre participanţi) şi Delta Dunării (cu 8.8% din voturi).

Alte destinaţii menţionate de participanţi au fost: Valea Prahovei, Moldova, marile oraşe.

În ceea ce priveşte tipul de vacanţă pentru sezonul estival, turiştii români îşi doresc o vacanţă la mare (39%), la munte (31.1%), la tratament şi relaxare într-o destinaţie balneo (13.1%) sau o vacanţă tip city-break (9.7%).

Atunci când vine vorba despre bugetul alocat pentru vacanţa de vară din acest an (preţ/sejur/familie), tarifele oscilează destul de mult. Cei mai mulţi respondenţi (25.1%) ar aloca între 2001 şi 3000 de lei pentru vacanţa de vară, opţiunea lor fiind urmată de intervalele 500 şi 1450 de lei (votat de 21.3% dintre respondenţi) şi 1451 şi 2000 de lei (votat de 20.8%).

Aceste variante de buget mediu confirmă necesitatea unor pachete cât se poate de variate pentru sezonul estival, astfel încât nevoile unui număr cât mai mare de turişti români să fie pe deplin acoperite de oferta hotelierilor de la noi.

Preferinţe există şi în ceea ce priveşte tipul de unitate de cazare. Cei mai mulţi turişti aleg în continuare variantele clasice de cazare: pensiuni (40.1%) şi hoteluri (39.1%). De asemenea, pe fondul restricţiilor din ultimii doi ani, care i-au făcut pe cei mai mulţi turişti să se orienteze spre unităţi de cazare mai intime, perfecte pentru grupurile restrânse, a apărut şi un trend ascendent privind apartamentele (votate de 7.7% dintre respondenţii la studiu).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici