Kelemen Hunor, despre întoarcerea elevilor la şcoală: Opinia UDMR este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie

  • Kelemen Hunor: Opinia UDMR este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie.
  • poziţia UDMR este că prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor, preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat.
  • Ministrul Educaţiei a anunţat, marţi, că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi o ordonanţă prin care prelungeşte învăţământul online până pe 8 februarie
683 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, despre întoarcerea elevilor la şcoală: Opinia UDMR este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie

Opinia UDMR – pe care încercăm să o impunem şi partenerilor de guvernare – este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a”, scrie pe Facebook liderul UDMR, Kelemen Hunor, care este şi vicepremier.

El reaminteşte că poziţia UDMR este că prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor, preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat.

„Am spus în campania electorală şi susţinem în continuare ceea ce spun experţii în domeniul educaţiei: prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca să respecte regulile de sănătate publică. În grădiniţe şi şcoli, supravegherea şi evaluarea zilnică a stării de sănătate pot fi rezolvate, iar, în caz de infectare, pacientul se poate adresa mai repede medicului, iar mediul său poate fi monitorizat eficient”, conchide Kelemen Hunor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi o ordonanţă prin care prelungeşte învăţământul online până pe 8 februarie, deşi ar fi putut prelungi până la finalul anului şcolar. Acesta spune că a refuzat, pentru vrea să deschidă şcolile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici