Kelemen Hunor spune că cele 25 de ordonanţe de urgenţă trebuie respinse: E un abuz de putere

Adoptarea a 25 de ordonanţe de urgenţă reprezintă un abuz de putere al Guvernului PNL, spune Kelemen Hunor. Liderul maghiar speră ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituţională şi majoritatea ordonanţelor să fie respinsă.

7296 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor spune că cele 25 de ordonanţe de urgenţă trebuie respinse: E un abuz de putere

„Cele 25 de ordonanţe de urgenţă trebuie respinse. E un abuz de putere”

„Adoptarea a 25 de OUG în şedinţa de Guvern de marţi este ceva fără precedent. Dacă PNL a avut la un moment dat, acum câţiva ani când guverna PSD, o poziţie corectă şi se pronunţa împotriva acestor ordonanţe, acum ceea ce s-a întâmplat este un abuz de putere, împotriva Parlamentului, împotriva Legislativului, să dai 25 de OUG fără dezbatre, fără nicio transparenţă. Constituţia vorbeşte de situaţii excepţionale. Eu sper ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR şi sper ca CCR să respingă majoritatea acestor ordonanţe”, a declarat pentru MEDIAFAX Kelemen Hunor.

Acesta a subliniat că ar trebui respinse în primul rând ordonanţele care reglementează alegerile, în condiţiile în care nu s-a întâmplat niciodată în istoria României să fie modificată drastic legislaţia electorală fără consultări, lucru care este de neacceptat.

„Deocamdată nici nu ştim forma finală a acestor OUG, nici măcar nu erau pregătite, avizate, se avizau în timpul şedinţei”, a precizat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, Comisia de la Veneţia vorbea despre o recomandare prin care spunea să nu se folosească Guvernul de aceste ordonanţe decât în cazuri excepţionale.

„Sunt argumente suficiente pentru a se vota moţiunea de cenzură, pentru a stopa această aventură extrem de periculoasă, care pune în pericol tot ce înseamnă credibilitatea instituţiilor fundamentale, a clasei politice. Nu te poţi folosi permanent de vorba <scopul scuză mijloacele>, pentru că se distrug instituţii, credibilitatea şi ideea de principiu democratic”, a conchis Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici