Kovesi: Am declanşat verificări cu privire la scurgerea de informaţii în cazul Voicu

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, joi seară, la TVR, că a declanşat verificări pentru a afla modul în care s-au scurs "bucăţi din referatul întocmit de procurori", adică stenogramele în cazul senatorului Cătălin Voicu, în spaţiul public.

31 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Am declanşat verificări cu privire la scurgerea de informaţii în cazul Voicu

Kovesi: Am declanşat verificări cu privire la scurgerea de informaţii în cazul Voicu (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Codruţa Kovesi a declarat că scurgerile de informaţii din dosare este una din probleme pe care a încercat să o rezolve, emiţând şi un ordin prin care s-a stabilit modul de comunicare a procurorilor cu presa, în mod egal, prin comunicate de presă.

"Nu aş vrea să trag concluzii, am declanşat o verificare internă începând de ieri", a spus Kovesi.

Procurorul general a mai spus că verificarea are ca scop descoperirea felului în care "bucăţi din referatul întocmit de procurori au ajuns în spaţiul public".

Procurorul general a subliniat că documentele apărute în presă nu sunt stenograme sau note de transcrieri, sunt pasaje din referatul procurilor care explică faptele, persoanele implicate şi starea de fapt.

Kovesi a mai explicat că imunitatea parlamentară are ca scop protejarea de abuzurile procurorilor.

Avocaţii judecătorului Florin Costiniu au făcut două plângeri către procurorul şef al DNA, Daniel Morar şi procurorul general, Codruţa Kovesi, prin care le solicită acestora demararea unor anchete privind modul şi sursa scurgerilor de informaţii în cazul Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici