Kovesi: Ar trebui o lege care să interzică celor condamnaţi definitiv să rămână în funcţie

"Ar trebui o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie", a declarat, la PROTV, procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

2271 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Ar trebui o lege care să interzică celor condamnaţi definitiv să rămână în funcţie

Kovesi: Ar trebui o lege care să interzică celor condamnaţi definitiv să rămână în funcţie (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

"Ar trebui o modificare legislativă prin care persoane care sunt condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai poată exercita în continuare funcţia de care s-au folosit sau în care au comis faptele de corupţie", a afirmat procurorul şef al DNA, făcând referire la "prea mulţi" parlamentari sau primari care au fost condamnaţi definitiv la închisoare, cu suspendare, dar care sunt încă în funcţie.

Aflată la al doilea mandat în fruntea DNA sefa procurorilor reclamă presiunile asupra instituţiei pe care o coordonează.

"În primii 3 ani, am văzut de foarte multe ori presiuni directe sau indirecte, presiuni exercitate prin declaraţii publice date de persoane care deţin funcţii importante, am văzut presiuni prin încercarea de a modifica legea, chiar şi respingerea cererilor de arestare în Parlament o putem considera o forma de presiune", a declarat procurorul şef al DNA, la emisiunea "După 20 de ani" de la PROTV.

Legat de numărul de procurori pe care îl are DNA, Kovesi a afirmat că sunt prea puţini pentru numărul mare de corupţi din Romania. "Sunt in jur de 8.000 de dosare în lucru în acest moment. Una dintre cele mai mari provocări vizează volumul foarte mare de dosare cu care se confruntă DNA. Şi anul trecut am avut 10 mii de dosare în lucru în condiţiile în care doar 90 de procurori instrumentează aceste dosare".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici