Kovesi cere avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale faţă de Mihăilescu şi Năstase

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, cere Parlamentului avizul pentru începerea urmăririi penale faţă Adrian Năstase şi Şerban Mihăilescu, anunţă Parchetul instanţei supreme.

21 afișări
Imaginea articolului Kovesi cere avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale faţă de Mihăilescu şi Năstase

Kovesi cere avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale faţă de Mihăilescu şi Năstase

Astfel, Kovesi a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală faţă de Adrian Năstase, cercetat în dosarul 227/P/2006 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), informeză Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

În dosarul menţionat Adrian Năstase este acuzat de dare de mită, "constând în aceea că, în baza unei înţelegeri anterioare cu Melinescu Ioan, a susţinut şi determinat emiterea HG 1399/30.12.2000, semnând-o în calitate de prim-ministru, prin care Melinescu Ioan a fost numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, pentru a-l determina pe acesta să facă un act ce intra în atribuţiile sale de serviciu şi un act contrar acestor îndatoriri, în scopul de a asigura clasarea unei lucrări ce o viza pe Năstase Daniela şi a intra în posesia lucrării", se mai arată în document.

Avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmării penale în cazul lui Năstase este necesar pentru că la data săvârşirii faptelor acesta avea calitatea de ministru, iar în prezent o are pe cea de deputat.

Totodată, Kovesi cere Senatului României declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale faţă de Şerban Mihăilescu, în dosarul de la DNA în care aceste este acuzat de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2001, aprilie şi mai 2002, perioadă în care acesta ocupa funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihăilescu ar fi primit, de la consilierul său personal Fănel Păvălache, pe care îl numise anterior în această funcţie, arme de vânătoare pe care le-a deţinut în intervalul aprilie – octombrie 2002, fără să fie posesor al permisului de armă.

Avizul Senatului este necesar întrucât la data săvârşirii faptelor, Şerban Mihăilescu avea calitatea de ministru, iar în prezent o are pe cea de senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici