Kovesi, despre justiţia din România: Există încercări de a limita independenţa

Laura Codruţa Kovesi a declarat marţi, în timpul audierilor pentru funcţia de procuror şef european, că în România există încercări de a limita independenţa în sistemul judiciar şi a vorbit despre achitări şi probele considerate nelegale în dosare DNA.

198 afișări
Imaginea articolului Kovesi, despre justiţia din România: Există încercări de a limita independenţa

Kovesi, despre justiţia din România: Există încercări de a limita independenţa

"Când au apărut soluţii de achitare sau probele au fost considerate nelegale, acestea au fost diseminate în interiorul structurii pentru a evita astfel de situaţii. În fiecare an, DNA a trimis în judecată 1.000 de inculpaţi, au fost condamnate 900 de persoane, printre aceştia au fost peste 60 de înalţi oficiali, miniştri, deputaţi sau secretari de stat. Presiunile politice, atât în calitate de prorcuror şef DNA şi procuror general, am spus că atunci când un politician mă va suna pentru un dosar, voi face pubblic. O măsura preventivă bună, pentru că acest lucru nu s-a întamplat. Au fost presiuni externe instituţiei, dar de fiecare dată le-am făcut faţă", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

"Rezultatele mele vorbesc în numele meu. Am anchetat membri din toate partidele politice. Am anchetat persoane bogate, cu poziţii importante, dar pentru că am fost independenţi, am dus la bun sfârşit aceste cazuri. Independenţa a fost asigurată de lege. Există încercări de a limita această independenţă", a mai spus Kovesi.

Fostul procuror şef al DNA este audiat marţi, la Bruxelles, pentru funcţia de procuror şef european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici