Kovesi, după ce Sebastian Ghiţă a scăpat de mandat de arestare: Revocarea unei măsuri nu înseamnă achitare

Laura Codruţa Kovesi a spus, despre revocarea definitivă a mandatului de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, că revocarea unei măsuri preventive nu înseamnă achitarea unui inculpat, reiterând faptul că nu a discutat niciodată cu fostul deputat despre extrădarea lui Nicolae Popa.

265 afișări
Imaginea articolului Kovesi, după ce Sebastian Ghiţă a scăpat de mandat de arestare: Revocarea unei măsuri nu înseamnă achitare

Kovesi, după ce Sebastian Ghiţă a scăpat de mandat de arestare: Revocarea unei măsuri nu înseamnă achitare

„Revocarea mandatului de arestare nu înseamnă achitare. Aşteptăm soluţiile definitive. Eu nu comentez situaţia altor persoane. Eu comentez situaţia mea şi vă spun că niciodată nu am discutat cu Sebastian Ghiţă despre extrădare. Nu am cerut bani nici de la el, nici de la alţii. Iar acest acuzaţii sunt fabulaţii şi sunt contrazise de comunicate oficiale”, a declarat fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Precizările vin după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia lui Ghiţă şi a dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. Decizia e definitivă.

„Curtea de Apel Ploieşti admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii (...) pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive”, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti.

Acesta a fost ultimul dosar în care era dispusă arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici