Kovesi: Numărul procurorilor care lucrează la DNA ar trebui majorat cu 50, am formulat o propunere

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat marţi, la prezentarea bilanţului instituţiei, că schema de personal a DNA ar trebuie majorată cu 50 de procurori, precizând că a formulat o propunere în acest sens.

935 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Numărul procurorilor care lucrează la DNA ar trebui majorat cu 50, am formulat o propunere

Kovesi: Numărul procurorilor care lucrează la DNA ar trebui majorat cu 50, am formulat o propunere (Imagine: Shutterstock)

"Considerăm prioritară identificarea de soluţii care să permită limitarea numărului de dosare ce revin procurorilor şi soluţionarea, în primul rând, a cauzelor importante pentru societate. Din perspectiva noastră, o primă direcţie de rezolvare este creşterea numărului de procurori, şi am formulat deja o propunere de majorare a schemei de procurori cu încă 50 de posturi", a spus Kovesi.

Procurorul şef al DNA a precizat că a înaintat o copie a acestei solicitări celor prezenţi la bilanţ, respectiv preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Victor Ponta, ministrulului Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose.

"Orice analiză trebuie să se raporteze la specificul dosarelor pe care le instrumentăm. Complexitatea dosarelor DNA presupune situaţii în care un procuror nu poate instrumenta întru-un mod eficient mai multe dosare în acelaşi timp. Şi am să vă dau doar exemplul dosarului referitor la achiziţia de licenţe pentru calculatoare sau dosarele privind retrocedări ilegale, exemplele în acest sens putând fi multiple", a adăugat Kovesi.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie a adăugat că, în 2014, cei 86 de procurori care au desfăşurat activităţi de urmărire penală au avut de soluţionat peste 9.100 de dosare, "cel mai mare număr de dosare de la înfiinţarea DNA".

"În medie, un procuror a efectuat urmărire penală în aproape 105 cauze, un volum impresionant având în vedere complexitatea dosarelor care intră în competenţa Direcţiei", a subliniat Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici