Kovesi: Trebuie să analizez solicitarea DNA în cazul Ridzi, nu sunt poştaşul DNA

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, joi, că trebuie să examineze cererea în privinţa ministrului Monica Iacob-Ridzi şi să examineze dosarul pentru a putea face solicitarea urmăririi penale în Parlament, arătând că nu este poştaşul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

16 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Trebuie să analizez solicitarea DNA în cazul Ridzi, nu sunt poştaşul DNA

Procurorul general Codruţa Kovesi (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu nu sunt poştaşul DNA şi, de aceea, trebuie să studiez, să examinez foarte bine ceea ce voi solicita", a susţinut procurorul general Codruţa Kovesi, prezentă la întâlnirea informală la CSM privind Raportul CE.

Kovesi a arătat că solicitarea DNA a fost înregistrată la cabinetul procurorului general, în cursul după-amiezii zilei de luni, şi că va anunţa în momentul când va lua o decizie în acest caz.

Procurorul general a subliniat că, în privinţa altor dosare trimise de DNA pentru solicitarea avizului, pentru a-şi formula o opinie, a studiat documentele între 5-12 zilei pentru a-şi fundamenta decizia.

"Trebuie să examnez dacă cererea este întemeiată, pentru că, până la urmă, solicitarea pe care eu o fac către Parlament sau alte instituţii trebuie să fie fundamentată. Eu nu sunt poştaşul DNA şi, de aceea, trebuie să studiez, să examinez foarte bine ce voi solicita", a spus Kovesi.

Întrebată în legătură cu modul în care şeful DNA, Daniel Morar, a anunţat că a solicitat avizele pentru începerea urmăriri penale, Codruţa Kovesi a spus că este decizia personală a procurorului şef al DNA şi această hotărâre îi aparţine acestuia.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că a trimis o solicitare procurorului general pentru a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, alte şase persoane fiind învinuite în acelaşi dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici