Kovesi: Văd în locul meu un profesionist onest, Morar poate fi astfel, dar pot face şi o listă

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi seara, la DIGI 24, că cel care va veni în locul ei trebuie să fie un procuror profesionist şi onest, ea precizând că Daniel Morar poate fi astfel şi că, dacă i se va cere, poate prezenta chiar o listă cu nume.

427 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Văd în locul meu un profesionist onest, Morar poate fi astfel, dar pot face şi o listă

Daniel Morar (Imagine:Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Întrebată ce tip de înlocuitor vede pentru funcţia ei, Kovesi a răspuns că vede "un procuror profesionist, onest, pentru care munca este mai importantă decât orice".

Întrebată dacă Daniel Morar îndeplineşte aceste criterii, Kovesi a răspuns: "Da, poate să îndeplinească".

Procurorul general a ţinut însă să precizeze că nu ea este cea care face nominalizările.

"Dacă sunt întrebată, pot face chiar o listă cu nume" a spus Kovesi, menţionând că se referă la procurori profesionişti şi oneşti, pentru care munca este mai importantă decât orice.

Întrebată cum i s-au părut cei şase ani de când este procuror general, Kovesi a răspuns că au fost ani grei, plini şi care au trecut repede.

Ea a mai spus că, în opinia ei, a avut o relaţie bună cu presa.

Codruţei Kovesi îi încetează mandatul de procuror general al României în 2 octombrie 2012.

Mandatul lui daniel Morar a expirat în 12 februarie 2012, Codruţa Kovesi delegându-l din 13 februarie pentru încă şase luni, potrivit legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici